Firme controlate de pompieri

De Alexandra Lăzureanu
Inspecţia de Prevenire a ISU „Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat sute de activităţi de control în luna aprilie

În cursul lunii aprilie a.c., Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a organizat şi desfăşurat 216 de acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător Sărbătorii de Paşte, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat controale la lăcaşurile de cult din judeţ, iar la sfârşitul lunii aprilie, aceste acţiuni au vizat unităţile de turism şi de agrement din localităţi în care se preconiza afluenţă mare de public cu ocazia Zilei de 1 Mai (Băile Felix, Băile 1 Mai, Şuncuiuş, Chişcău, etc.).

Mii de nereguli

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1496 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 572 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicat un număr total de 949 sancţiuni, cuprinzând 786 avertismente şi 163 amenzi, în cuantum de 162 500 lei. Principalele nereguli au constat în: neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de intervenţie (hidranţi interiori şi exteriori), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unele clădiri, etc..

Exerciţii şi instruiri

Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 186 exerciţii în caz de incendiu şi opt exerciţii de alarmare publică, respectiv 224 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

De asemenea, în luna aprilie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Vreau să fiu voluntar”, în cadrul cărora au fost diseminate informaţii de natură preventivă şi au fost distribuite pliante şi broşuri referitoare atât la măsurile şi regulile de comportare în situaţii de urgenţă, cât şi cu importanţa asumării responsabilităţii de către fiecare cetăţean cu privire la rolul pe care îl joacă în protejarea propriei persoane, a celor dragi şi a comunităţii în ansamblul ei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !