Firme renumite, pe lista roşie

8Comentarii
Alexandru Hotnog
Alexandru Hotnog
ORADEA – Conducerea Primăriei Oradea şi-a respectat promisiunea postând marţi pe propriul site, www.oradea.ro, o listă informativă intitulată „Baza de date – Risc în achiziţii publice”, cu 26 de firme care au predat anul trecut lucrări cu întârzieri sau deficienţe.

Pe lângă firmele neserioase sesizate de regii, municipalitatea a mai contorizat, ca beneficar direct, 18 firme cu probleme la realizarea lucrărilor.
Campioană la întârzieri este SC Quantum Leap SA Bucureşti, administrată de Alexandru Hotnog, firmă care a mai derulat în ultimii şase ani şi alte contracte de consultanţă de zeci de miliarde de lei vechi cu municipalitatea orădeană. Iar un audit efectuat în toamnă la Zona Metropolitană Oradea a stabilit că firma Quantum Leap ar fi extins valoarea contractului „Elaborarea Strategiei de dezvoltare a ZMO”, prin zece acte adiţionale, la un total de circa 800.000 euro.
Acuzat de un săptămânal bihorean că a fost „client de casă” al fostei conduceri a municipalităţii, Hotnog a replicat: „Toate contractele din Oradea au fost derulate la cerere, pe o procedură perfect transparentă şi legală. Am asigurat consultanţă de foarte bună calitate şi singurul reproş ar putea fi unele întârzieri. În cazul studiului de circulaţie, motivul întârzierii a fost plecarea din firmă a unui specialist, dar situaţia s-a remediat. Sigur că Primăria ne poate penaliza dacă doreşte”.
Totodată, Hotnog neagă vreo legătură cu firma de consultanţă Blue Element Piatra Neamţ, care a semnat în noiembrie 2007 cu PMO două contracte în valoare de câte 89.000 euro pentru studii de fezabilitate în vederea fluidizării traficului pe 19 străzi, termenul de predare a lucrărilor fiind de doar zece zile. Ori alţi specialişti în consultanţă afirmă că nu se putea avansa un astfel de termen de predare decât dacă lucrarea era ştiută dinainte.

Peisaje scumpe

Pe „lista roşie” mai figurează şi Dacardi, o altă firmă care s-a aflat în atenţia publică înaintea alegerilor locale din 1 iunie 2008, pentru amenajarea peisagistică din Parcul 1 Decembrie, dar şi pentru tăierea brazilor din faţa Bisericii cu Lună. Iar firma Ramaian a întârziat realizarea gardului de fier forjat din Parcul 1 Decembrie, lucrare care a costat 827.962 RON.
Un număr-record de penalităţi, 351, a primit la lucrări de proiectare de străzi SC Contemporan Proiect. Iar SC Semrut Bucureşti a întârziat constant semaforizările.
Momentan, lista afişată pe site-ul Primăriei este informativă, dar primarul Bolojan a anunţat săptămâna trecută că va cere Consiliului Local Oradea să precizeze clar condiţiile în care administraţia locală poate interzice unei firme să mai participe la licitaţii organizate de PMO, pentru „antecedente” de genul celor de mai sus.

TABEL 2008
Firma contractant Lucrare Întârziere
SC Semrut Bucureşti Semaf. str. Trans. – Şt. cel Mare 53/91 zile
SC Semrut Bucureşti Semaf. Cantemir – Muntele Găina 53/91 zile
SC Semrut Bucureşti Semaf. Magheru – George Enescu 133/53 zile
SC Semrut Bucureşti Semaf. acces Aeroport aviz, acord 133/68 zile
Electroconstrucţia Elco Iluminat arhitect Biserica Sf. Andrei 20 zile
SC Drumuri Bihor SA Modernizare str. Eftimie Murgu 9 zile
SC Drumuri Bihor SA Modernizare str. Apateului 43 zile
Bluelement Piatra Neamţ Consultanţă SF Fluidiz. Trafic Por 62 zile
SC Proiect Bihor SA Doc. şi studii geo-topo Pod Peţa 7 zile
Quantum Leap SA Buc. Studiu Circulaţie mun. Oradea 304 zile
SC Deponia Th. Tg. Mureş Monitorizare postînchidere haldă 25 zile
Ramaian Construct SRL Împrejmuire Parc „1 Decembrie” 39/152 zile
SC Todimal SRL Bistriţa Furnizare echipamente de joacă 16 zile
Arhiforma Proiect SRL Amenajare Parc Seleuşului 64/61 zile
Contemporan Proiect SRL Doc. th-ec moderniz. str. O Goga 19 zile
Contemporan Proiect SRL Doc. th-ec moderniz. str. Oneştilor 61 zile
SC CIAC SA Oradea Asigurare utilităţi str. Decebal ANL 68 zile
SC Pro Arh SRL Oradea Asigurare utilităţi str. Decebal ANL 14 zile
SC CG&GC Intel SA Sistem securizat Manag. Identit 25 zile
SC Elecbrans SRL Oradea Deviere reţea energie electrică 18 zile
4 I Invest SA Cluj Napoca Reabilitare ext. infrastr. proiecte 33 zile
SC Dacardi Impex Oradea Amenajare Parc „1 Decembrie” 15 zile
Corbeşti Prestcom Oradea Reabilit. termică PB 22, Cazaban 2 zile8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor