Firmele din România plătesc cele mai multe taxe şi impozite din lume, potrivit Băncii Mondiale

6Comentarii
Firmele din România plătesc cele mai multe taxe şi impozite din lume, potrivit Băncii Mondiale
Plătim cele mai multe taxe din lume! Anul trecut, companiile din ţara noastră au fost obligate să achite statului 113 de taxe şi impozite. Datele reies dintr-un studiu realizat de Banca Mondială şi Price Waterhouse Coopers.

Din cele 181 de state analizate, România ocupă ultimul loc din lume la numărul de taxe plătite. În 2007, dările achitate de firme s-au înmulţit şi au ajuns la 113. Asta înseamnă că întreprinzătorii au pierdut 8 zile şi jumătate pentru a-şi achita datoriile către stat şi au plătit anul trecut aproape jumătate din profit pentru aceste taxe.

“În 2007, s-au plătit 12 taxe pentru fondurile de garantare. De asemenea, au fost introduse alte 12 taxe către Inspectoratul teritorial de Muncă “, a declarat Peter De Ruiter, Şef Departament Consultanţă Financiară PWC.

Situaţia este mult diferită la vecinii noştri. Companiile din Ungaria sau Bulgaria plătesc mai puţin de 20 de taxe pe an. Asta înseamnă de opt ori mai puţin decât la noi. Invidia este şi mai mare dacă ne comparăm cu state precum Maldive sau Qatar. În aceste paradisuri fiscale, firmele plătesc o singură taxă pe an.

Specialiştii în fiscalitate speră ca poziţia României în topul taxelor să se îmbunătăţească în 2008.

“Aşteptăm ca România să se descurce mai bine la acest capitol ca urmare a plăţii într-un cont unic. Acum nu mai este nevoie să plăteşti separat, ci totul merge într-un cont unic. De asemnea, sistemul de plată electronic va uşura modul de plată a taxelor în România”, este de părere acelaşi specialist.

 

Realitatea.net6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor