Firmele „fantomă” în vizorul GF Bihor

3Comentarii
Firmele „fantomă” în vizorul GF Bihor
Garda Financiară Bihor cu ochii operaţiunile intracomunictare şi transportatori.

Garda Financiară (GF) Bihor a pus gând rău transportatorilor de mărfuri şi de persoane, care vor fi luaţi la puricat în perioada ce urmează. „În perioada următoare vom demara, împreună cu IPJ Bihor, ARR şi alte instituţii, acţiunea «Transportul 2010». Aceasta are ca scop prevenirea şi combaterea acţiunilor ilicite în domeniul transportului de mărfuri şi persoane”, a declarat Călin Gal, comisarul-şef al GF Bihor.

Firme „fantomă”

În luna ianuarie au fost verificaţi 545 de agenţi economici dintre care peste 150 pe achiziţii intracomunictare, efectuându-se peste 100 de monitorizări. „S-au aplicat amenzi în valoare de peste 504.000 de lei şi confiscări de mărfuri de 94.000 de lei. 80% dintre confiscări – circa 84.400 de lei – provin din acţiuni intracomunitare”, a precizat comisarul-şef al GF Bihor.

Firmele fantomă sunt o altă ţintă a GF Bihor. „Este vorba despre firme care sunt înregistrate la Registrul Comerţului şi la Finanţe, dar nu înregistrează şi nu plătesc nimic către stat. Aceste firme dispar după 30 – 40 de zile şi nu le putem identifica decât prin prisma transportului”, subliniază Călin Gal.

Din totalul de şase societăţi finalizate cu evaziune fiscală în valoare de circa 4.395.000 de lei, patru, cu o valoare a evaziunii de 3.562.000 de lei, aparţin tranzacţiilor intracomunitare. „Sunt societăţi la care am avut suspiciuni că nu există clienţi finali”, a explicat şeful GF Bihor.

Potrivit nomelor europene, firmele care efectuează operaţiuni intracomunitare trebuie să depună în fiecare lună declaraţia 394. Perioada de raportare pentru formularul 394 o constituie luna calendaristică. Declaraţia 394 trebuie să conţină toate facturile care au fost emise şi primite în perioada de raportare. Primul termen de depunere a Declaraţiei 394 este data de 25 februarie.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor