Firmele în insolvenţă nu plătesc forfetar

Firmele în insolvenţă nu plătesc forfetar
Veşti bune pentru contribuabilii aflaţi în insolvenţă sau dizolvare. Aceştia nu mai sunt obligaţi la plata impozitului minim, conform Legii nr. 76 de aprobare a OUG nr.109/2009 pentru modificarea Codului fiscal, publicată în MO 307/11.05.2010 .

„Una dintre completările aduse prevederilor Codului fiscal se referă  la art.18, respectiv impozitul minim, în speţă, contribuabilii care se află în procedura de insolvenţă, de la deschiderea acestei proceduri sau în dizolvare, de la data înregistrării acestei menţiuni la registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii. Aceşti contribuabili nu sunt obligaţi la plata impozitului minim”, a specificat Ioan Mihaiu, directoul coordonator al Finanţelor bihorene

Societăţile comerciale care se dizolvă de drept ca urmare a expirării duratei de existenţă prevăzute în actul constitutiv sau după caz, în actul modificator, scutirea de la plata impozitului minim operează de la data dizolvării prevăzute în aceste acte. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi contribuabilii care se află în dizolvare fără lichidare. „Aceste prevederi se aplică şi contribuabililor care se află în procedurile menţionate mai sus, la data intrării în vigoare a Legii nr.76/2010, adică 11.05.2010”, a precizat Mihaiu. 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !