Firmele nu vor sa scape de TVA

Firmele nu vor sa scape de TVA
Societăţile comerciale bihorene nu au fost interesate să scape de înregistrarea în scop de TVA.

Mai puţin de 700 de firme bihorene au ieşit din categoria plătitorilor de TVA până la data de 20 ianurie 2011, termenul limită până la care puteau opta pentru această facilitate. În baza OUG 117/2010 pentru completarea şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în cursul anului 2010 nu au depăşit plafonul de scutire pentru întreprinderi mici, de 119.000 de lei (35.000 de euro), puteau solicita până la 20 ianuarie 2011, scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

Prea puţini

Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, în judeţ, dintre cele aproximativ 24.000 de societăţi comerciale înregistrate la Oficiul Judeţean al Registrului Comerţului, circa 14.000 ar fi putut opta pentru ieşirea din categoria plătitorilor de TVA. „Ne-am aşteptat la un număr mai mare de firme care să iasă din categoria plătitorilor de TVA. Era în avantajul lor. Din păcate doar mai puţin de 700 de firme au depus în termen util Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrãrii în scopuri de TVA”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Pe de altă parte, administratorii firmelor bihorene spun că această facilitate acordată de Fisc este cu două tăişuri. „Ca să pot ieşi din categoria plătitorilor de TVA trebuia să-mi ajusteze TVA. Cel aferent stocului la 31 decembrie, nu mai era de dedus, ci de plată”, a precizat un administrator. Reprezentanţii Fiscului sunt de părere că în acest fel se poate vedea cine a lucrat corect şi cine a lucrat la negru.

D.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !