Fiscul îi vrea în fiecare lună

Fiscul îi vrea în fiecare lună
DEVA – Termenele scadente de plată a impozitelor pe salarii ale societăţilor comerciale se micşorează la o lună.

Dacă până acum societăţile comerciale aveau obligaţia să vireze la stat, trimestrial, impozitele pe salarii şi contribuţiile aferente, începând din acest an, agenţii economici vor trebui să plătescă aceste sume în fiecare lună. Practic, declaraţiile de impozit se vor depune până în data de 25 a lunii următoare celei pentru care se stabilesc respectivele contribuţii. Dacă nu vor plăti lunar impozitul pe salarii şi contribuţiile la asigurări sociale, agenţii economici vor trebui să suporte penalizări de întârziere de 0,1 % pe zi.
Cât despre patronii din judeţ, aceştia consideră că noua reglementare nu face altceva decât să le netezească drumul spre faliment. „Taxele pe care le plătim la stat sunt exagerate. Această măsură nu face altceva decât să aducă cât mai repede aceşti bani la buget. Din această cauză contabilii vor avea de trei ori mai mult de lucru, iar scadenţa noastră la plată va scădea la o lună. Nu se vrea altceva decât distrugerea tuturor celor care încă mai rezistă într-o ţară în care statul nu face altceva decât să jecmănească pe toată lumea”, declară indignat Ioan Roşca, administratorul unei firme din judeţ.


Şi Irina Costea, administratoarea unei firme cu 24 de angajaţi, consideră că această măsură are drept scop ajustarea cât mai rapidă a bugetului de stat. ”Suntem într-un an electoral iar Guvernul pregăteşte tot felul de măsuri populiste. De aceea are nevoie de bani cât mai urgent. Nu se gândeşte câtă bătaie de cap vor avea contabilii noştri. Şi mai ales la faptul că, spre exemplu, eu conduc o firmă care derulează contracte pe perioade mari de timp. Deci banii îmi sunt viraţi o dată la două sau trei luni. În acest context ma văd pusă în situaţia de a nu reuşi să-mi plătesc angajaţii pentru simplul motiv că trebuie să plătesc impozitele pe salarii” declară Costea.

Iulian Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !