Fiscul imprumuta primariile

1Comentariu
Fiscul imprumuta primariile
Primăriile se pot împrumuta de la Fisc cu o dobândă de 6,5%/an, pentru plata obligaţiilor.

Primariile care doresc să obţină imprumuturi de la Fisc în condiţii avantajoase, pentru a-şi plăti obligaţiile fiscale trebuie să se grăbească. Doar anul acesta mai pot beneficia de astfel de facilităţi.

„Având în vedere că termenul de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 51/ 2010 expiră la 31.12.2010, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor reaminteşte operatorilor economici şi unităţilor administrativ  – teritoriale din judeţul Bihor asupra oportunităţilor oferite de aplicarea acestui act normativ, pe linia stingerii obligaţiilor fiscale restante ale acestora din urmă”, a declarat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Sprijin

Pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, respectiv a operatorilor economici cu obligaţii fiscale restante ca urmare a neîncasării contravalorii bunurilor livrate/serviciilor prestate constituite în creanţe comerciale în sold la data de 31.12.2009, în raport cu unităţile administrativ-teritoriale care în lipsa lichidităţilor nu au putut achita facturile emise de furnizori/prestatori, prin OUG nr.51/2010, Guvernul României a reglementat unele măsuri necesare reducerii arieratelor în economie.

Potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, Primăriile pot iniţia demersurile necesare în vederea obţinerii unui împrumut de la Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică. Dobânda datorată de către primării pentru aceste împrumuturi este de 6,25%. Termenul de rambursare al împrumuturilor este de maximum cinci ani, cu o perioadă de graţie de un an. „Dorim să facem menţiunea că fondul pus la dispoziţia unităţilor administrativ-teritoriale, de către Ministerul Finanţelor Publice, se poate accesa doar în anul 2010”, a subliniat Ioan Mihaiu.

D.B.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor