Fiscul Primariei Municipiului Oradea s-a înrăit

5Comentarii
Fiscul Primariei Municipiului Oradea s-a înrăit
Colectarea slabă a amenzilor şi impozitelor a pus pe jar Primăria Oradea, care umblă acum să recupereze.

Primaria Oradea a acţionat în judecată nouă persoane, pentru transformarea amenzilor neachitate în ore de muncă în folosul comunităţii. Vorbim despre amenzi în valoare de 187.427 lei noi.

Mai există problema debitelor neîncasate la bugetul local din impozitul pe autovehicule. Se urmăreşte spre încasare debite în valoare de 710.827 lei. În aceste situaţii, Fiscul municipalităţii a procedat deja la sechestru în 73 de cazuri. Dintre aceste, în patru cazuri s-au ridicat autoturismele, fiind transportate pe strada Barcăului, într-o parcare administrată de AIO. De altfel, este aceeaşi locaţie unde până nu demult erau duse maşinile ridicate de către „hingherii” municipalităţii. Conform spuselor directorului Tănase Miculescu, din cele patru maşini ridicate, trei au fost recuperate între timp de către proprietarii care şi-au achitat, finalmente, impozitul restant. În celelalte cazuri, sechestrul e aplicat cu lăsarea maşinii în custodia debitorului. Se întocmeşte un proces-verbal, iar proprietarul-debitor poate să folosească maşina, dar nu o poate înstrăina. Orice act juridic ce implică maşina respectivă, cum ar fi un comodat, poate fi întocmit doar cu acordul Primăriei.

În alte trei situaţii, maşinile sechestrate au fost înscrise în evidenţele Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare (www.mj.romarhiva.ro), ce e sinonimul cărţii funciare.

„Procedăm la sechestru pentru impozitele restante pe o masina sau mai multe ce au cel puţin două-trei termene de plată depăşite. Vorbim despre datorii vechi de cel puţin un an”, spune Miculescu.

Deşi Primaria nu îşi propune să valorifice bunurile sechestrate, se poate ajunge şi în această situaţie în cazul în care se constată că debitorul nu are de gând să-şi achite impozitele.

Apel la debitori

În acest context, Primăria municipiului Oradea invită debitorii neîncasaţi în urma transmiterii somaţiilor şi titlurilor executorii a înfiinţării popririlor să-şi achite obligaţiile bugetare scadente, pentru a preîntâmpina aplicarea măsurilor mai sus descrise, inclusiv a costurilor ocazionate de acestea.

Nivelul actual al debitelor poate fi vizualizat accesând www.oradea.ro, secţiunea plăţi online, în baza codurilor de identificare.

CĂLIN CORPAŞ

 

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor