Fiscul trimite datornicii la banci

Reprezentantii Finantelor bihorene oferã solutii restantierilor la plata impozitelor. Asta în contextul în care dobânda de penalizare a crescut de la 0,06% pe zi anul trecut, la 0,1% pe zi, începând cu 1 ianuarie 2006.

“Majoritatea bãncilor au acest produs de stingere a obligatiilor cãtre bugetul de stat. Agentul economic trebuie doar sã consulte ofertele bãncilor si sã vadã care produs îi convine mai mult”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor.

“Dobânda de penalizare ajunge la peste 36% pe an. Este de preferat sã mã adresez unei bãnci pentru un credit cu o dobândã mult mai micã pentru stingerea datoriilor si, eventual, mai rãmân si cu un ban”, este de pãrere directorul Finantelor bihorene.

Smaranda Scridon recunoaste cã dobânda de penalizare de 0,1% pe zi, practicatã de stat nu este încurajatoarea, dar spune ca menirea ei este sã instituie o disciplinã financiarã.

Realizãri

Pe de altã parte, numãrul total de inspectii fiscale efectuate de inspectorii DGFP Bihor în primele douã luni ale anului se ridicã la 556. Cele mai multe dintre acestea – 384 – au avut ca tintã rambursarea de TVA. Alte 20 de inspectii fiscale au fost generale, nouã la solicitarea organelor de politie si 40 – controale fiscale operative. De asemenea, 99 de actiuni au vizat restituirea de accize, controale încucisate, actiuni privind contribuabilii inactivi, depunerea declaratiilor de inventar, reclamaþii si alte verificãri.

“Actiunile de inspectie fiscalã s-au desfãsurat în baza programului lunar de activitate, transmis de minister, iar selectia contribuabililor a fost fãcutã la nivel local din baza de date de DGFP Bihor”, a declarat Emil Guias, director executiv adjunct la Finantele bihorene.

Dintre obiectivele acestor controale amintim: descurajarea evaziunii fiscale, verificarea rambursãrilor de TVA, verificarea calculãrii, evidenþierii si virãrii obligatiilor la bugetul de stat, etc.
În primele douã luni ale anului 2006 au fost aplicate 125 de sanctiuni. Obligatiile stabilite se ridicã la 794.017 RON, iar cele încasate la 439.709 RON.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !