Fit to Dance by Maris Pușcov, ediţia a VII-a

De Veronica Bursaşiu
Fit to Dance by Maris Pușcov, ediţia a VII-a
© La mulţi ani, doamnă Maris! La mulţi ani, Fit Dance! Foto: evenimenteoradea
Concursul Naţional de dans Fit to Dance debutează sâmbătă, de la ora 9:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Un juriu format din specialişti, condus de prim-balerinul Operei Naţionale din Cluj, Dan Orădan, va stabili ierarhia în concurs. Startul competiţiei va fi dat, în premieră, de junioare şi senioare. Această ediţie este una aniversară, deoarece Fit Dance Oradea împlineşte 10 ani de existenţă, iar maestrul coregraf Maris Puşcov aniversează 25 de ani de activitate. Ani încununaţi de numeroase premii, la nivel naţional şi internaţional, atât pentru coregrafiile semnate Maris Puşcov, cât şi pentru dansatoarele care i-au fost eleve.

maris2

Doamna Maris – aşa cum i se adresează generaţiile de balerine Fit Dance – şi-ar fi dorit să devină actriţă, nu s-a gândit ca va fi balerină. Educaţia primită, personalităţile culturale cu care s-a intersectat – este nepoata maestrului Petre Bodeuţ – i-au influenţat decizia ca la 9 ani să aleagă viaţa de internat a Liceului de Coregrafie din Cluj-Napoca. O viaţă uşor cazonă, însă restricţiile şi regimul dur au făcut din fetiţa blondă, înăltuţă şi slăbuţă, o femeie puternică.

maris

Examenele şi conceptul erau ruseşti: ori luai examenele la sfârşit de an, ori plecai acasă. „Era o şcoală cu reguli severe, asemenea celei din Rusia. Munceşti, foarte bine; nu munceşti, pleci. Din peste 100 de elevi, am absolvit 20”, şi-a amintit maestrul coregraf Maris Puşcov. De la mama ei, fosta balerină a moştenit dragostea pentru muncă, iar de la tatăl său tenacitatea şi ambiţia de a merge mai departe ori de câte ori a simţit că i se frâng aripile.

Maris Puşcov şi-a început activitatea la Clubul Copiilor din Aleşd, apoi a predat coregrafia la Liceul de Artă din Oradea. La mulţi ani, doamnă Maris! La mulţi ani, Fit Dance!

Fit to Dance – Grupe de vârstă de concurs:
-Baby 4-6 ani
-Mini 6-9 ani
-Children 9-12 ani
-Junioare 12-15 ani
-Senioare 16-19 ani

Concurs dedicat categoriilor:
-Individual
-Duo
-Grup
-Formaţii

Stiluri de dans:
-dans clasic (balet)
-balet contemporan – modern şi liric
-dans de caracter
-dans modern
-show dance
-acro dance
-fantezie coregrafică0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !