Fitch a confirmat ratingul Oradiei la „BBB minus”

2Comentarii
Fitch a confirmat ratingul Oradiei la „BBB minus”
ORADEA - Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat ratingul oraşului Oradea pentru datoriile pe termen lung la nivelul „BBB minus”, cu perspectivă stabilă, ca urmare a performanţelor financiare solide şi a practicilor manageriale bune.

„În ciuda opiniei unora în ceea ce priveşte problemele financiare ale Oradiei rata de îndatorare este una normală. Ratingul Ficth reprezintă un barometru esenţial privind credibilitatea economică, financiară şi bancară a municipalităţii”, a declarat primarul Mihai Groza.

Fitch a confirmat şi ratingul datoriilor pe termen scurt, la nivelul “F3”, cu perespectivă stabilă.

Creşterea mare a datoriilor şi performanţele operaţionale reduse, comparativ cu previziunile actuale, ca urmare a unei eventuale modificări a politicii fiscale a statului şi a majorării salariilor, ar putea conduce la revizuirea în scădere a ratingurilor Oradei.

Menţinerea performanţelor bugetare în conformitate cu previziunile şi evoluţia favorabilă a cadrului instituţional din România ar putea determina modificarea în sens pozitiv a calificativelor oraşului.

Oradea a înregistrat, în perioada 2006/2007, un raport între venituri şi cheltuieli operaţionale de circa 20%, iar Fitch anticipează pentru 2008-2010 performanţe operaţionale de circa 15%, ca urmare a creşterii încasărilor din impozite şi a capacităţii oraşului de a controla creşterea cheltuielilor.

Acest lucru va duce la menţinerea la un nivel confortabil a capacităţii municipiului de a-şi rambursa împrumuturilor, chiar dacă acestea au crescut, pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură.

Cheltuielile totale pentru refacerea drumurilor, utilităţilor publice şi a clădirilor ar putea totaliza, în intervalul 2008-2010, suma de 340 de milioane de lei, din care 40% vor fi finanţate prin împrumuturi.Datoriile oraşului ar putea urca, în 2010, la circa 210 milioane de lei, de la 58 de milioane de lei în 2006.
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor