Fiu de ofiţer DNA, bătut de bodiguarzi

15Comentarii
ORADEA – Fiul unui ofiţer specialist din cadrul Departamentului Naţional Anticorupţie Oradea a fost bătut măr, în noaptea de 21 septembrie 2006, de către angajaţii firmei care asigura paza şi protecţia clubului Joy.

Bogdan S. se afla, alături de câţiva prieteni, la o petrecere în clubul orădean Joy, cu specific karaoke. La un moment dat, în timp ce se afla pe scenă, fiul ofiţerului DNA Oradea a fost luat pe sus de mai mulţi angajaţi ai firmei International Security Oradea. Agresorii l-au bătut măr, aparent fără nici un motiv, un prieten al victimei care a încercat să intervină fiind, de asemenea, rănit.

Alertată de grupul de prieteni ai tânărului, familia acestuia a apelat la autorităţi. Ajunsă la faţa locului, poliţia a aplicat în primă fază sancţiuni nu făptaşilor, ci victimelor. Speriaţi de repercusiuni, martorii incidentului au declarat în faţa oamenilor legii că nici nu au văzut, nici nu au auzit nimic.

„Era înghesuială la karaoke iar bodyguardul clubului cred că a înţeles greşit replicile pe care le-am schimbat cu un alt grup , pentru a ne veni şi nouă rândul să luăm microfonul. Probabil că a chemat intervenţia, pentru că în câteva minute a venit o trupă întreagă care m-a lovit şi m-a târât afară.

Apoi m-au pus jos pe o maşină şi cred că mă loveau cu pumnii şi picioarele, inclusiv în cap. Nu mai ştiu, pentru că îmi pierdusem cunoştiinţa. Mi-a sărit în ajutor doar un singur prieten, fiindcă în grupul nostru majoritatea erau fete, martore la ce s-a întîmplat.

Chiar şi după ce a venit echipajul de Poliţie, bodiguarzii au continuat să vorbească vulgar şi la intimidare. Pretindeau că eram beat, dar alcoolemia se putea stabili dacă era cazul. Sunt hotârât să acţionez până la capăt în justiţie. Dacă se poate întmpla aşa ceva, înseamnă că nu mai putem ieşi în oraş să ne destindem. Mesajul meu către tinerii orădeni este să aibă grijă unde merg seara”, a declarat în faţa cameramanilor Bogdan S. (21 ani).

 

Şi bătuţi, şi amendaţi

Prietenului său de 21 de ani, care a rămas întins pe pat, i-a fost greu să dea un interviu datorită traumatismului maxilo-facial suferit, explicând doar că „una din lovituri i-a rupt şi un dinte”.

În busculada creată, prima măsură a poliţiştilor chemaţi la faţa locului de către victime a fost să le sancţioneze contravenţional tot pe ele cu câte 200 lei, pentru tulburarea liniştii publice. „În instanţă vom contesta şi aceste amenzi”, atenţiona Bogdan S.

 

Poliţia s-a sesizat din oficiu

A doua zi, pe 22 septembrie 2006, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor, inspector Mihaela Pop a transmis următorul comunicat: „În noaptea de 21/22 septembrie, la ora 2:38, prin intermediul numărului de urgenţă 112, cetăţeanul S.O.B.  a sesizat Poliţia că în vecinătatea unui club orădean are loc o altercaţie majoră.

La ora 2:50, un echipaj de Poliţie era prezent la locaţia indicată. Sesizarea s-a confirmat, mai mulţi tineri prezentând urme de violenţă, printre care şi S.O.B., urmare a altercaţiei cu agenţii societăţii de pază al căror obiectiv era clubul orădean.

În dimineaţa zilei de 22 septembrie s-a înregistrat o sesizare din oficiu pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 180 Cod Penal (lovire şi alte violenţe) Iar după-amiază, S.O.B. a depus la Poliţie o sesizare privind incidentul. În prezent cazul se află în lucru, urmând a fi elucidate toate împrejurările incidentului şi tragerea la răspundere, conform legii, a celor implicaţi.”

Cristian Horgos15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor