„Fix Alert” la bani mărunţi

„Fix Alert” la bani mărunţi
Florin Piersic jr. a lansat de curând un film românesc de lungmetraj. Intitulata „Fix Alert”, pelicula ruleaza, din 14 octombrie, cu deosebit succes în cinematografele din reteaua Hollywood Multiplex.

Prezent cu un spectacol în cadrul Saptamânii Teatrului Scurt, Piersic jr. a anuntat ca doreste sa participe, în masura în care timpul i-o va permite, la o prezentare a productiei sale, eveniment care ar urma sa aiba loc duminica la Multiplexul oradean din incinta Lotus Plaza.


Alegând o varianta clasica, tânarul Piersic a optat pentru un film alb-negru cu o intriga politista, încadrat la sectiunea de triller psihologic cu cronologie inversata. Asemanarea cu un puzzle vine tocmai de la constructie. Realizat din piese disparate în timp, este nevoie de gasirea si „asamblarea” întregului.

100% independent


Realizarea filmarilor a durat doar 20 de zile si pentru filmare a fost folosita o singura camera digitala. Despre buget nu se prea poate vorbi, deoarece a fost aproape inexistent. Cert este ca proiectul este 100% independent si ca, dupa filmari, s-a lucrat aproape doi ani pentru a-l finaliza, în noiembrie 2004. Aparitia pe marile ecrane a fost însa amânata pentru 2005.

Pelicula este primul lungmetraj al lui Florin Piersic jr., fiind prezentata la prima editie a B-Est International Film Festival din Bucuresti. De acolo nu a plecat cu mâna goala, filmul fiind rasplatit cu Mentiunea Speciala a Juriului. Actorii care au jucat în „Fix Alert” s-au aratat satisfacuti si chiar uimiti de aceasta realizare.


M. Seth Yorra, consilier artistic, afirma ca „Fix Alert propune altceva. Filmul nu spune pur si simplu o poveste, ci permite spectatorului sa-si construiasca propria versiune a povestii. Fix Alert considera ca spectatorul este o fiinta inteligenta. Acesta este un lucru neobisnuit si pentru cinematografia americana”.

Laura Voicu