Flacari in Oradea si judet

De Otilia Șandor
Flacari in Oradea si judet
O staţie de distribuţie carburanţi dezafectată de pe Calea Clujului din Oradea a luat foc duminică şi s-a impus intervenţia pompierilor de la Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea pentru stingerea lui. Se pare că flăcările au pornit de la fumatul în locuri nepermise. Au ars deşeuri de hârtie şi mase plastice.

Tot duminică dimineaţa, un incendiu s-a produs la un teren viran de pe str. Bihorului, tot la Oradea şi tot din aceeaşi cauză: fumatul în locuri nepermise. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de circa un hectar.

Şi la Aleşd s-a produs duminică după-masa un incendiu la acoperişul unei case de la Socet. Pompierii de la Aleşd şi colegii lor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şinteu au intervenit să stingă flăcările iscate de la un scurtcircuit provocat de contacte electrice improvizate. 60 metri pătraţi acoperiş din lemn cu învelitoare de azbociment şi circa două tone fân şi o cositoare electrică au ars.

Multe într-o zi

Şi finalul lsăptămânii trecute a fost presărat cu incendii. Vineri. La Tăut, din comuna Batăr, pompierii de la Tinca au intervenit împreună cu colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Batăr să stingă flăcările ce cuprinseseră zeci de baloţi de fân depozitaţi pe o platformă de beton, la o construcţie în care erau adăpostite animale, aflate în imediata apropiere. Se pare că incendiul a fost provocat intenţionat, iar pagubele au constat în arderea a 40 baloţi de fân.

Tot vineri, a fost salvată de la înec o vacă ce a căzut într-o fântână, la Păuşa. Pompierii de la Oradea s-au trudit o oră şi jumătate să scoată animalul din puţul adânc de aproximativ şase metri. Cornuta a fost scoasă teafără şi redată proprietarului.

Un alt incendiu de vineri seara s-a produs la Ştei, unde dormitorul unei locuinţe de pe str. Trandafirilor a luat foc de la o priză defectă. Pompierii din localitate au stins focul înainte ca acesta să afecteze toată locuinţa. A ars o uşă din lemn, o fereastră şi trei elemente de mobilier.

Şi tot vineri noapte, acoperişurile a două locuinţe de pe str. Obor din Aleşd au luat foc din pricina unei lumânări de la care s-au aprins întâi nişte cartoane. Pompierii de la Aleşd au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind să localizeze şi să lichideze incendiul în limitele găsite. Au ars 60 metri pătraţi din acoperişul unei locuinţe şi 20 metri pătraţi din acoperişul casei învecinate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !