Flautul de Aur ajunge la Oradea

De Veronica Bursaşiu
Flautul de Aur ajunge la Oradea
Turneul Naţional Flautul de aur, ediţia a III-a, este organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo în şapte oraşe din România, în perioada 27 mai-14 iunie 2013.

„Sunt impresionată de povestea în care ne-a introdus”. „Ne amintim, mai învăţăm câte ceva”. Ne-a mers la suflet . Am plutit, pur şi simplu.” „Ne-a plăcut foarte mult interactivitatea. Excepţională. Un spectacol de excepţie pe care l-am vrea mai des.”, au spus spectatorii ce au avut deja prilejul să asculte flautul de aur Muramatsu în cea de-a treia sa călătorie prin oraşele din România.După un recital extraordinar la Sala Radio din Bucureşti, gustat şi aplaudat minute în şir de aproximativ 800 de spectatori, ce doi mari muzicieni, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, se pregătesc pentru întâlnirea cu spectatorii din Oradea (12 iunie) în Sala Filarmonicii.

Flaut Muramatsu

Străbătând ţara pentru a treia oară într-o adevarată luptă pentru a face cunoscut publicului un instrument absolut special, flautul, întâlnit mai puţin ca instrument-solist în programele filarmonicilor, Ion Bogdan Ştefănescu şi Horia Mihail, propunând un program atractiv şi variat, au reuşit şi de aceasta dată să aducă în sălile de concert un public eterogen care cu siguranţă a rămas vrăjit de sunetul instrumentului ce în mitologie desfăta zeii. Spectatorii din Oradea şi Tulcea vor avea şi ei prilejul de a asculta, în această călatorie muzicală, un colaj de piese din toate timpurile: de la Baroc, Clasicism şi Romantism, până la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor.„Programul muzical este însoţit de comentariile flautistului, care pe un ton relaxat şi uneori glumeţ, reaminteşte celor prezenţi aspecte din istoria muzicii, făcând conexiuni surprinzătoare cu prezentul. “Întrebarea mea preferată, într-un joc cu prietenii, era următoarea: cum se pronunţă corect, Schumann sau Schubert? Ei bine, se lăsa o linişte destul de apăsătoare şi, câte-o voce şovăitoare se auzea: Schuuuu, Schumann. Pentru a păstra intact acest răspuns, am ajuns şi noi să cântăm Traumerei de Schumann, una dintre cele mai frumoase melodii din istoria muzicii” , povesteşte Ion Bogdan Ştefănescu după recitalul de la Bucureşti”, spune Anamaria Spătaru, realizator emisiuni. Cu siguranţă, fără un instrument performant, aceste bijuterii muzicale nu ar fi atât de bine puse în valoare. Ion Bogdan Ştefănescu este singurul artist din România care deţine un flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !