„Flautul fermecat”, la Filarmonică

Aspecte din spectacolul care a avut loc la Timişoara
Aspecte din spectacolul care a avut loc la Timişoara
Spectacolul va fi pus în scenă de profesori şi studenţi de la Academia de Muzică din Cluj.

Asociaţia Culturală „Classus Art Promotion” din Cluj-Napoca şi Proart Agency în parteneriat cu Teatrul de Stat Oradea, Filarmonica de Stat din Oradea şi Asociaţiile Varadinum Opera Centre (VOC) şi Pro Bambini Oradea, organizează, vineri, 16 octombrie, de la ora 19:00, în sala de spectacole Enescu-Bartok, a Filarmonicii de Stat din Oradea, spectacolul de binefacere ,,Cu flautul la urgenţe’’, după ,,Flautul fermecat’’, de W. A. Mozart.

„Spectacolul va fi susţinut de artişti consacraţi ai scenei lirice româneşti precum: Marius Vlad Budoiu, conf.univ.dr.la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Petre Burcă, solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Npoca, Codruţa Ghenceanu asit.univ.drd. la Academia de Muzică Gheorghe Dima, precum şi de un grup de studenţi de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secţia canto”, a anunţat Todor Albert, directorul Filarmonicii din Oradea.

Proiectul este realizat cu sprijinul Teatrului de Stat din Oradea, Filarmonica de Stat din Oradea şi Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat Mozart Itinerant, spectacolul fiind susţinut în cadrul unui turneu artistic la Opera Naţională din Timişoara, Filarmonica Iaşi, Teatrul Naţional din Arad şi Filarmonica de Stat din Oradea.

Comedie

„«Flautul Fermecat» este una din cele mai populare creaţii ale lui Mozart, iar forma în care ni se propune printr-o montare adusă în zilele noastre o face şi mai tentantă. Regizorul Marius Vlad Budoiu, a acceptat provocarea noastră de a aduce în faţa publicului o montare în care interpreţii şi spectatorii devin părţi integrante ale aceluiaşi eveniment. Dacă epoca sa îi cerea lui Mozart să aducă în scenă balauri, oameni în armură, regine şi preoţi, în prezenta montare vom găsi un spital cu pacienţi, medici, drogaţi şi asistente apetisante. Fiind totuşi vorba despre o comedie, viaţa de zi cu zi dintr-un spital oarecare ne este arătată prin filtrul unui râs sănătos şi purificator”, a explicat Florin Estefan, preşedintele Asociaţiei VOC.
Partitura deosebit de dificilă va fi adusă la viaţă în mod fidel şi totuşi modern de un grup de tineri interpreţi de valoare.
Intrarea la spectacol este liberă. Fiind un spectacol de binefacere, cei care doresc să sprijine un copil talentat, însă fără posibilităţi materiale, aflat în evidenţele Asociaţiei Pro Bambini, vor putea face o donaţie, în timpul spectacolului.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !