Florarii, luaţi la puricat de Antifraudă

De Dan Birta
3Comentarii
Florarii, luaţi la puricat de Antifraudă
Florăriile, unităţile de alimentaţie publică şi saloanele de înfrumuseţare se pot aştepta la controale de la Antifraudă.

Veşti proaste pentru comercianţii de flori, pentru proprietarii de restaurante şi pentru saloanele de înfrumuseţare. Începând cu 26 februarie 2016 se pot aştepta la controale din partea Direcţiei Generale Antifraudă (DGA). Potrivit unui anunţ făcut pe site-ul ANAF, de la această dată, DGA va demara acţiuni de monitorizare şi control la nivel naţional ale comerţului cu flori şi plante ornamentale, a unităţilor de alimentaţie publică şi a saloanelor de înfrumuseţare. Toate aceste acţiuni poartă numele de cod: „Operaţiunea Venus”.

Obiective

Antifrauda îşi propune prin această operaţiune să diminueze evaziunea fiscală în comerţul cu flori şi plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deţinătorilor de depozite, a producătorilor şi a comercianţilor en gros şi en detail să-şi organizeze mai riguros activitatea economică, evidenţele financiar – contabile şi fiscale. Un alt obiectiv este creşterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea caselor de marcat electronice.

Aceasta este doar una dintre acţiunile majore la nivel naţional pe care Direcţia Generală Antifraudă le va iniţia periodic în scop preventiv, respectiv pentru creşterea nivelului de conştientizare şi, implicit, de conformare fiscală a unor activităţi economice în care colectarea taxelor şi impozitelor este deficitară.

Antifrauda stabileşte calendarul, modul de acţiune şi de identificare a categoriilor de contribuabili, precum şi a activităţilor cu risc fiscal, pe baza analizei informaţiilor şi a datelor disponibile la nivel central, a rezultatelor unor acţiuni anterioare, dar şi pe baza propunerilor venite de la direcţiile regionale antifraudă, adaptate specificului local.

Operaţiunea „Cristal”

O altă acţiune de amploare a Direcţiei Generale Antifraudă, „Operaţiunea Cristal”, s-a derulat în perioada 19.10.2015 – 27.12.2015. Atunci, inspectorii antifraudă au verificat 4.030 firme și 39.596 mijloace de transport marfă din 101 complexuri, pieţe, depozite şi zone angro din întreaga ţară sau din apropierea respectivelor centre comerciale. Au fost constatate abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi contravenţionale în valoare totală de 25.214.011 lei și confiscarea de numerar, venituri şi bunuri în valoare totală de 15.231.590 lei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor