Florentina Iavorschi, propusa “vice” al Judecătoriei Oradea

De Cristian Horgoș
Florentina Iavorschi, propusa “vice” al Judecătoriei Oradea
Marti, 5 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii – CSM va analiza, printre altele, Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.1338/1154/DRUO/2013 privind propunerea de delegare a doamnei judecător Florentina Iavorschi în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea.

Funcţia a fost asigurată de judecătorul Cristi Dănileţ până la alegerea sa în conducerea CSM iar din iulie 2011, vicepreşedinţia Judecătoriei orădene a fost preluată de judecătoarea Domocoş Carmen Adriana, soţia decanului Baroului de Avocaţi Bihor – Domocoş Cristian.

Mai notăm că Florentina Iavorschi a fost aleasă în decembrie 2012, prin hotărârea Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Oradea, ca membru al Colegiului de Conducere al acestei instanţe

Laura Gligor, şefă la Secţia Civilă

Tot pe ordinea de zi a şedinţei CSM din 5 februarie mai figurează discutarea Notei Direcţiei resurse umane şi organizare nr.1343/1154/DRUO/2013 privind propunerea de delegare a doamnei judecător Laura Gligor în funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Judecătoriei Oradea.

Informatoarea Securităţii şi buna reputaţie…

Un punct sensibil pe ordinea de zi a şedinţei CSM este analiza Notei Inspecţiei Judiciare nr. 3456/IJ/2568/DIJ/2012 privind rezultatul verificărilor efectuate în legătură cu îndeplinirea condiţiilor de bună reputaţie de către doamna judecător GALEŞ MARIA, din cadrul Curţii de Apel Oradea.

Aceasta fiindcă doamna judecător a fost subiectul unor articole de presă bazate pe sentinţe ale Curţii de Apel Bucureşti şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind statutul doamnei Maria Galeş de fost informator al fostei Securităţi dinainte de ’89.

Ori în declaraţia pe proprie răspundere data pentru intrarea înmagistratură, dna Maria Galeş semnase că nu a colaborat cu fosta Poliţie Politică.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !