,,Flori de mai”, la a XI-a ediție

De Crina Dobocan
,,Flori de mai”, la a XI-a ediție
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Orizont” a organizat miercuri, la Sala Arcadia a Teatrului ,,Regina Maria”, tradiționalul Festival ,,Flori de mai”.

Evenimentul a ajuns la a XI-a ediție, organizatorii lui dorind să inițieze și să deruleze activități de pregătire, selecție, expunere și prezentare a unor obiecte decorative confecționate de copiii cu cerințe educative speciale (CES) din învățământul special bihorean, național și internațional. Cu acest prilej, pe scena Teatrului Arcadia au avut loc și câteva momente artistice. Activitățile art-terapeutice au avut rolul de a-i ajuta pe copii să se integreze și să socializeze.

,,Festivalul se adresează instituţiilor de învăţământ special și claselor din învăţământul de masă care au elevi integraţi. Cu acest prilej, am organizat și un concurs pe tema «Primăvara – anotimpul bucuriei», desfășurat pe patru secțiuni: decorațiuni, muzică, dans și teatru”, a arătat prof. Angela Marușca, directorul Centrului ,,Orizont”.

Un juriu alcătuit din profesori, dar și din reprezentanți ai unor instituții culturale de prestigiu din județ, a desemnat câștigătorii fiecărei secțiuni, pe baza unei fișe de evaluare.

Beneficiarii direcţi ai proiectului au fost elevii cu CES din şcolile speciale şi elevii cu CES integraţi, iar cei indirecţi, colegii elevilor integraţi, profesorii care pregătesc elevii pentru festival, părinţii elevilor participanţi, care au ocazia să-şi vadă copiii pe scenă, precum și comunitatea locală.

,,Prin desfășurarea acestui festival dorim să menţinem o bună relaţie de colaborare cu familiile elevilor şi cu reprezentanţii autorităţilor locale. De asemenea, au crescut stima de sine şi încrederea în forţele proprii ale elevilor implicaţi în festival”, este de părere Marușca.
Concursul a fost introdus în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !