Floriile la Vatican

1Comentariu
Floriile la Vatican
VATICAN – Credincioşii catolici serbează anul acesta, în aceleaşi zile cu ortodocşii, Floriile şi Paştele. La Vatican, Papa Benedict al XVI-lea inaugurează Săptămâna Mare, cel mai important şi mai plin de semnificaţii dintre momentele calendarului creştin.

Mesa de astăzi este dedicată tinerilor pentru că astăzi este Ziua Mondială a Tineretului. În timpul ceremoniei, se vor sfinţi ramuri de măslin şi palmier şi vor fi binecuvântaţi miile de oameni, printre care mulţi tineri, veniţi în Piaţa San Pietro.

Duminica Floriilor rememorează triumfătoarea intrare a Mântuitorului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulţime cu ramuri de palmier şi măslin, ca un adevărat împărat.

Slujba din duminica Floriilor va fi urmată la Vatican de mesa Sfintei Joi, când Isus Hristos a luat Cina cea de Taină cu apostolii Săi, şi de procesiunea de vineri noaptea de la Colosseum.

Mii de oameni din toată lumea întreagă vor asista la ceremonia tradiţională de la Roma care reconstituie Drumul Crucii. Aceasta simbolizează drumul lui Iisus purtându-şi crucea până la locul unde a fost răstignit. Sâmbătă spre duminică, Benedict al XVI-lea va ţine slujba de Învierie, iar duminica viitoare Suveranul Pontif va rosti mesajul tradiţional de Paşti.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor