Florin Birta – cel mai votat liberal!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
11Comentarii
Florin Birta
Florin Birta
Mentorul său, Ilie Bolojan a câştigat lejer alegerile, dar cele mai multe voturi le-a obţinut tânărul şef al PNL Oradea – votat de 707 delegaţi.

Ilie Bolojan a câştigat lejer alegerile judeţene ale PNL, cu 586 de voturi faţă de cele 149 ale Luciei Varga. Însă, dintre toţi candidaţii pentru Biroul Permanent Judeţean al PNL Bihor, cele mai multe voturi le-a obţinut Florin Birta.

Acesta a candidat pentru una dintre cele opt funcţii de vicepreşedinte. Birta a fost votat de 707 din cei 746 de delegaţi. Birta a performant în alegerile judeţene, după ce în urmă cu două săptămâni câştigase la limită şefia PNL Oradea, în faţa celuilalt viceprimar, Mircea Mălan. Ceilalţi vicepreşedinţi aleşi, în ordinea voturilor, sunt: Liviu Andrica (701), Călin Gal (ex PDL – 669), Kiss Janos (665), Sferle Mihai (643), Ioan Todoca (625), Ioan Mărcuş (ex PDL – 609) şi Sebastian Lascu (584).

Doi aleşi din patru candidaţi

Există doi „număr 2” în PNL Bihor, din postura de prim-vicepreşedinţi, o competiţie aprig disputată. Este vorba despre medicul Gheorghe Carp, manager la Spitalul Judeţean şi deputatul Gavrilă Ghilea, fostul prefect şi lider al PDL Bihor. Primul a obţinut 423 de voturi, iar al doilea 397 de voturi. Perdanţii cursei pentru „prim-vice” sunt directorul DGASPC Bihor, Călin Puia (298 voturi) şi primarul de Pomezeu, Ioan Şora (185 de voturi).

gheorghe-carp Gheorghe Carp ©

În discursul său, Puia a ironizat campania „de tip timbru lipit pe carte poştală” – aluzie la faptul că Ghilea şi Carp fuseseră promovaţi ca oamenii lui Bolojan, pe flyerele ce au fost împărţite delegaţilor, cu echipa propusă pentru Biroul Permanent Judeţean, condus de Ilie Bolojan. „Pe unele dintre pliante nu ne-am regăsit cu toţii. Şi noi facem parte din PNL”, a reclamat directorul de la DGASPC Bihor.

Gavrilă Ghilea Gavrilă Ghilea ©

Puia le-a cerut delegaţilor să nu voteze o conducere de tip „motocicletă cu ataş”. Le-a propus, în schimb, „un tren”, în care conductorul să fie atent la orice pasager – membru de partid care „trage semnalul de alarmă”. Lipsa de susţinere din partea lui Bolojan s-a văzut, însă, la vot, Puia ieşind pe locul trei.

Dr. Pantiş nu a avut loc

Dintre candidaţii la statutul de membru al BPJ, dr. Carmen Pantiş (ex PDL), şefa Colegiului Medicilor Bihor a primit cele mai puţine voturi (271) şi, astfel, a ratat accesul în Biroul Permanent Judeţean al PNL Bihor. Devenită membru supleant, Pantiş se arată mândră de cele 271 de voturi ale sale, mai cu seamă că nu a avut sprijinul organizaţiei PNL Oradea, condusă de Birta. Carmen Pantiş recunoaşte că activitatea sa în PNL nu a fost una consistentă şi din cauza activităţii medicale pe care o are.

Din BPJ al PNL Bihor fac parte, de drept, parlamentarii PNL de Bihor: senatorul Cornel Popa şi deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa. De altfel, aceştia nici nu au candidat.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor