Florin Birta & Mircea Mălan – condamnaţi să lucreze împreună

Florin Birta & Mircea Mălan – condamnaţi să lucreze împreună
Chiar dacă a pierdut lupta pentru şefia PNL Oradea, Mircea Mălan rămâne membru de drept în BPL , după cum subliniază.

În ciuda înfrângerii la limită de miercurea trecută, Mircea Mălan nu rămâne chiar pe tuşă, în organizaţia municipală a PNL Oradea. După o competiţie dură, lăsată cu acuzaţii stupefiante din partea lui Mircea Mălan, iată că noul preşedinte al PNL Oradea, Florin Birta îl va avea pe Mălan membru şi în Biroul Permanent Local al PNL Oradea. Aceasta deoarece, în ciuda înfrângerii din partid, Mircea Mălan este membru de drept în BPL al PNL Oradea, prin postura sa de viceprimar al Oradiei.

Mircea Mălan a pierdut la 7 voturi cursa pentru preşedinţia PNL Oradea, în faţa contracandidatului său mai tânăr cu 11 ani. În iunie 2016, Mălan pierdea şi cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, tot la o distanţă mică. Liberalilor le-a lipsit un consilier judeţean care să le dea majoritatea în Consiliul Judeţean.

Birta şi Mălan continuă să lucreze în aceeaşi echipă şi la Primăria Oradea, ambii fiind viceprimari ai municipiului.

Biroul Permanent Local al PNL Oradea este dominat de oamenii care l-au susţinut pe Florin Birta, însă sunt câteva persoane care l-au susţinut pe Mălan. Prim-vicepreşedintele Liviu Andrica – directorul ADP Oradea – este susţinătorul lui Birta, pe care-l vede ca pe o speranţă a partidului, o soluţie „pe termen mediu şi lung”, în schimb celălalt prim-vicepreşedinte, consilierul judeţean Sebastian Lascu, fost consilier municipal, este un susţinător al lui Mălan. Vicepreşedinţii Florica Cherecheş, Anca Grama Sas, Camelia Buhaş, Claudiu Oros, Camelia Dulca şi Ovidiu Mureşan (fost preşedinte al PSD Oradea şi fost viceprimar PSD de Oradea, azi director comercial al Companiei de Apă – n.red.) sunt din echipa Birta, în timp ce vicepreşedinţii Adrian Felea şi Lidia Popa sunt din echipa Mălan.

Între membri, Laviniu Domocoş, Romeo Nica, Ioana Mocan, Nicoleta Faur, Marcel Dragoş, Dacian Foncea, Gabriel Traian Ghilea, Ligia Melinda Oala, Teofil Filimon, Florin Marinău şi Florin Nicoară sunt din echipa Birta, iar Ioan Cupşa, Traian Duşe, Daniel Negrean şi Marius Chipurici din echipa Mălan.

„Am colaborat bine cu Birta”

Mircea Mălan susţine că a colaborat bine cu Birta şi în perioada în care era preşedinte interimar la municipiu, iar Birta secretar general, chit că lucrurile sunt privite altfel dinspre tabăra noului preşedinte. Altfel, Mălan nu se declară dezamăgit de rezultatul votului. „Liberalii au decis şi asta este situaţia. Nu sunt dezamăgit de rezultatul votului. Nu am cum să fiu dezamăgit, aşa au considerat astăzi. Nu pot decât să respect votul”, afirmă Mălan, care se laudă cu susţinerea „oamenilor care au făcut carieră în afara partidului”.

Înainte de votul de miercuri, Mălan a acuzat o campanie electorală internă murdară, cu manevre în interiorul partidului menite să-l discrediteze. Viceprimarul Mălan a relatat sălii pline de la Casa de Cultură a Sindicatelor despre denunţuri la DNA împotriva sa, făcute de un om decedat de şapte ani, care-l acuza de afaceri cu italienii care au refăcut Piaţa Unirii, afaceri cu TIR-uri şi imobiliare, precum Farmacia 3 din Piaţa Unirii, chestiuni pe care le-a declarat ca fiind „totalmente false”.

De asemenea, Mălan a afirmat că au fost colegi liberali cu pierderea locului de muncă dacă nu votează cu Birta, cu pierderea susţinerii cultului religios din care fac parte, dacă nu-l susţin pe acelaşi Birta, fiind folosit inclusiv numele lui Ilie Bolojan pentru atragerea de susţinători de partea lui Florin Birta.

Bolojan s-a ţinut, însă, neutru între cei doi, chiar dacă mulţi dintre cei care l-au susţinut pe Birta şi au şi intrat în BPL al PNL Oradea sunt oameni din administraţia locală PNL, condusă de Bolojan. Ilie Bolojan va candida la şefia PNL Bihor, pe care o deţine deja cu titlu interimar, în alegerile ce se anunţă pentru 26 aprilie. Nu se cunoaşte un contracandidat pentru Bolojan.

Florin Birta ne-a declarat că nu cunoaşte problemele la care se referă Mălan, însă a pledat pentru unitatea partidului.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor