Florin Chilian lansează la Oradea „PlânSuRâsul”

De Crina Dobocan
Florin Chilian lansează la Oradea „PlânSuRâsul”
© Afișul evenimentului
Turneul de lansare a albumului „PlânSuRâsul” cuprinde și Oradea, pe 11 octombrie, de la ora 20:00.

Florin Chilian pleacă în Turneul Național de lansare a noului album. Bucuria unui astfel de demers ne face să îi dăm cuvântul scris, de această dată, cel muzical îl veți auzi pe viu în concertul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, din 11 octombrie, de la ora 20:00.

„«PlânSuRâsu» vorbește despre cele trei emoții profund umane, emoții de care am uitat, emoții pe care le-am cuprins într-o singură respirație, încercând să anulez distanțele dintre noi, contopindu-le pe toate trei într-un singur cuvânt, cuvânt inventat de mine pentru acest album. Plânsulrâsul – Plânsul, râsul și surâsul. De multă vreme nu am mai văzut oameni plângând în hotote așa, de să sară cămașa de pe ei, ori râzând cu toată gura, hohotind din toată inima, şi surâsul, starea aceea de drag pur și simplu.

Ne-au dispărut emoțiile primare. Am acceptat să ne fie luate, netezite, îmblânzite și uniformizate de tăvălugul aberant al lui «trebuie să fie politically correct», de parcă a fi om este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Nu ne mai putem permite emoții, dacă vrem să reușim în viață. Avem dinţii strânşi, prea scrâșniți, iar în priviri nu mai purtăm demult durerea, bucuria sau seninul speranței, ci înverșunarea condiționării de a reuși în viață cu orice risc, cu orice preț, cu orice chip. «Plânsul, râsul și surâsul».

Trei emoții profund umane, toate circumscrise aceluiași cuvânt, într-o alternanță mai mult decât firească. Emoții care ar trebui să ne definească, în cele mai sensibile, delicate și bogate zone ale întâmplătoarei noțiuni de umanitate, pe noi, ca oameni vii fiind”, mărturisește artistul.
Albumul cuprinde 11 piese: „Cer am fost”, „Nevasta mea”, „Valuri”, „Imnul de stat”, „Căderea din Rai”, „Un arici pe-un câmp de maci”, „Dor”, „Nu mai beau”, „Tot ce sînt eu”, „Ceapa vieții mele”, „Dragostea mea”.

Suntem siguri că pasionații de „nespuse muzici și povești” vor fi alături de Florin Chilian, vineri, 11 octombrie. Invitat de poveste, pe scenă, este Aurel Mitran.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !