Florin Estefan, maestru al artei lirice

18Comentarii
Florin Estefan, maestru al artei lirice
Artistul orădean a obţinut locul II la Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”.

Baritonul Florin Estefan a mai adăugat nişte premii în palmares. Tânărul orădean a participat, în perioada 23-28 martie, la a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, organizat la Opera Naţională Bucureşti (ONB). În finala acestui concurs a ajuns şi baritonul Cosmin Sime din Oradea.

Potrivit organizatorilor, concursul din acest an a fost dedicat sopranei Arta Florescu. Juriul a fost alcătuit din: Eugenia Moldoveanu (preşedinte de onoare), prof. univ. dr. Grigore Constantinescu (preşedinte), Ioana Bentoiu, Victor Dumănescu, Ionel Pantea, Costin Popa, Maria Slătinaru Nistor, Anda Tabacaru-Hogea şi Leontina Văduva.

Finala competiţiei s-a desfăşurat duminică, 28 martie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Candidaţii au interpretat câte două arii, la alegerea juriului, din repertoriul propus de concurent. Tinerii cântăreţi au fost acompaniaţi de orchestra ONB, sub conducerea muzicală a dirijorului Victor Dumănescu.

La acest concurs, baritonul Florin Estefan a obţinut premiul II.

„Valoarea premiului obţinut de Estefan este de 2.000 de euro, precum şi un rol principal, la alegere, într-un spectacol al Operei Naţionale Bucureşti. Florin Estefan a primit, de asemenea, şi un premiu special din partea Companiei muzicale V’AMO din Sofia (Bulgaria), constând într-un contract pentru un rol în cursul stagiunii 2010-2011 la unul din teatrele lirice din Bulgaria”, a declarat Florica Jalbă, secretarul muzical al comisiei de concurs. Potrivit acesteia, locul I a fost ocupat de mezzo-soprana Maria Jinga, solistă la Opera Naţională Bucureşti, iar locul III de baritonul Şerban Vasile.

Aprecieri

„Pe Florin Estefan îl cunosc de la ediţia din 2009 a concursului «Ionel Perlea», unde a obţinut marele premiu. Florin Estefan este un muzician de mare valoare şi de mare seriozitate. Se manifestă la un nivel interpretativ remarcabil. Cu o abilitate naturală şi un sunet catifelat, apariţiile sale sunt totdeauna primite cu entuziasm de către public. Florin Estefan stăpâneşte arta comunicării, atât cu partenerii de pe scenă, cât şi cu publicul. De altfel, este foarte apreciat de public şi de critici”, a relatat prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, preşedintele executiv al juriului concursului şi preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali din România.

Crina Dobocan18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor