Flutur: Patronii fermelor şi autorităţile, vinovate

Flutur: Patronii fermelor şi autorităţile, vinovate
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, susţine că vinovaţi pentru răspândirea gripei aviare în mai multe judeţe ale ţării sunt atât patronii fermelor avicole de pe platforma Codlea, cât şi autorităţile sanitar-veterinare.

Flutur a declarat ieri că reprezentanţii DSV au făcut controale la fermă, dar rapoartele întocmite de ei nu menţionau nicio problemă. Ieri au fost descoperite şi persoanele care se fac vinovate de plecarea muncitorilor din focar.

Ministrul Agriculturii susţine că DSV nu şi-a făcut datoria. Pe 10 mai, inspectorii au finalizat un control la mai multe ferme avicole, printre care şi Drakom şi Patiprod. Conform raportului înctomit de ei pe platforma de la Codlea nu exista suspiciune de gripă aviară. SINCRON nu se paote să faci comercializare de păsări fărăs să vadă veterinarul, fără să vadă poliţistul, finanţele ş mai multe insitituţii care trebuie să de a explicaţii despre ceea ce se întâmplă Ministrul susţine că în egală măsură sunt vinovaţi şi proprietarii fermelor, care nu au asigurat măsurile necesare de biosecuritate.

Pornind de la împrejmuirile deficitare până la amplasarea de stâni şi animale care veneau pe lângă fermă toate au putut duce la aducerea virusului gripei aviare din zonele de luncă Ieri, numai 9 din cei 16 angajaţi, blocaţi în ferma Drakom, au ajuns la Spitalul din Făgăraş. Autorităţile au descoperit că ceilalţi părăsiseră ferma cu o noapte înainte.

Vinovaţii de plecarea muncitorilor se fac medicul veterinar care se ocupa de dezinfecţie şi jandarmul care a coordonat paza fermei. Cei doi i-au lăsat pur şi simplu pe oameni să plece. De altfel, medicul veterinar nici nu i-a informat pe oameni că intră într-un focar de gripă aviară şi că ferma este în carantină. Ilie Sorin, medic veterinar fermă Sunt responsabil cu stingerea focarului deci ştiu la ce să mă aştept. Oamenii ştiau la ce să se aştepte? Oamenii nu, nu ştiau! Poliţiştii şi jandarmii îi caută pe muncitori, ca să le poată fi administrat tratamentul antiviral.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !