Fluturi din ferme din America de Sud și Asia, în Era

De Veronica Bursaşiu
Fluturi din ferme din America de Sud și Asia, în Era
150 de fluturi vii originari din America de Sud și Asia pot fi văzuți la Era Park, în cadrul unui eveniment organizat de prima casă de fluturi permanentă din România.

Momente de relaxare interesante şi pline de experienţe la expoziția de fluturi. Fluturii tropicali trăiesc doar câteva săptămâni. Ei ajung în casa de fluturi de la Praid sub formă de crisalide, în clocitoare din fermele de fluturi din ţările sud-americane, africane şi asiatice.

„Fermele de fluturi sunt platforme unde, în condiţii artificiale – în primul rând pentru casele de fluturi –, sunt crescuți fluturii. În zilele noastre, din cauza scăderii continue a habitatului natural al fluturilor, fermele de fluturi din ţările tropicale joacă un rol tot mai important din punctul de vedere al conservării raselor de fluturi, pe lângă importanţa lor educativă şi formativă”, explică organizatorii.

După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde, în funcţie de specie, după câteva zile – și deja transformaţi din omizi – văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Sunt 150 de fluturi în expoziție reprezentând 8 – 9 specii de bază şi 6 – 7 specii schimbătoare, metamorfice.

Fluturii de sub cupola Era Park pot fi văzuți într-un spaţiu denumit „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, având un lac mic şi o alee circulară. Dintre oaspeţii permanenţi ai casei de fluturi din Praid fac parte: virtuozul casei de fluturi, fluturele de azur (Morpho peleides), graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc încontinuu, precum şi fluturele zmeu de hârtie (Idea leuconoe), care zboară ca un cearceaf.

Expoziția rămâne deschisă până pe 6 octombrie, iar intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !