Fluviu de credincioşi spre Mănăstire

Fluviu de credincioşi spre Mănăstire
Peste o mie de credincioşi s-au adunat vineri noaptea la Mănăstirea Sfintei Cruci pentru a participa la slujba de Înviere. Ca în fiecare an, curtea mănăstirii s-a umplut de creştinii care au venit să ia lumină.  video

Credincioşii au început să ajungă la mănăstire cu mult înainte de miezul nopţii. Orădeni de toate vârstele au ales acest loc pentru a-şi petrece Noaptea de Înviere. O parte din ei vin în fiecare an la Mănăstirea Sfintei Cruci de Paşte.

 „Ne-am obişnuit să ne adunăm aici. E multă linişte şi slujba este foarte frumoasă. Aproape în fiecare an venim cu mult înainte de începerea slujbei numai pentru atmosfera pe care o găsim aici. Venim şi ne plimbăm pe aleile mănăstiri. E o atmosferă deosebită”, spune Nicoleta Petruş.

„Noi suntem pentru prima dată la mănăstire. Nu mai locuim în Oradea, dar de sărbători mai venim pe aici şi în acest an rudele noastre au decis să ne aducă la mănăstire. Îmi place foarte mult. De obicei mergeam la Biserica cu Lună din oraş”, a mărturisit Marius Popa.

Slujba de Înviere a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi, în faţa bisericii din incinta mănăstiri. Din cauza participanţilor foarte mulţi, doar cei care se aflau în imediata apropiere a lăcaşului de cult au reuşit să înconjoare biserica, pentru restul fiind imposibil acest lucru. Majoritatea celor care au asistat la slujbă au plecat imediat după ce au luat lumină şi s-a dat paşte.

Pentru ca slujba de Înviere să se desfăşoare fără incidente, la mănăstire au fost comasate forţe importante de ordine. Jandarmi, pompieri şi poliţişti au vegheat la liniştea credincioşilor. Totodată, agenţii din cadrul Poliţiei Rutiere au fost prezenţi pe tot drumul dinspre Oradea către lăcaşul de cult.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !