Foc la groapa de gunoi din Deva

Reactualizat la:
1Comentariu
Foc la groapa de gunoi din Deva
Groapa de gunoi a municipiului Deva arde mocnit de mai bine de o saptămână. Oamenii care locuiesc la marginea oraşului se plâng că, din această cauză, casele sunt pline de fum, iar mirosul este insuportabil.

Pompierii susţin că de vină pentru această situaţie sunt administratorii gropii de gunoi, care nu acoperă cu pământ zonele afectate de incendiu şi nici nu au asigurat o sursă de apă acolo. Reprezentanţii firmei se dezvinovăţesc şi spun că au administrat corect situaţia.

Pompierii spun că rampa de gunoi nu este gestionată corespunzător şi că din cauza incendiilor repetate este posibil ca nu doar pânza freatică să fie poluată, ci şi râul Mureş, aflat la câteva sute de metri distanţă. Ultimul incediu la groapa de gunoi s-a produs în luna martie, atunci când pompierii au folosit 180 de tone de apă pentru stingerea focului.

Administratorii gropii de gunoi spun însă că şi-au făcut bine treaba. “Noi am acoperit tot depozitul de deşeuri cu pământ, un strat de jumătate de metru, şi ne-am dotat cu o motopompă de mare presiune, avem o instalaţie de apă pusă la punct, am întărit paza în zona depozitului2, a declarat Gheorghe Bogdan, director.

Rampa de gunoi a municipiului Deva are o suprafaţă de 6 hectare. Zilnic se aduc aici câteva mii de tone de resturi menajere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor