Foncea, repus în funcţie

8Comentarii
Foncea, repus în funcţie
Ec. Dacia Foncea, mazilit din funcţia de manager la Spitalul TBC în mai, e repus în funcţie de cel care l-a demis.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Marius Pârcioagă, a transmis în scris că îl va pune din nou în funcţie pe ex-managerul de la TBC, pe care, în mai, tot el l-a demis, prin intermediul unui ordin ministerial.

În comunicatul de presă, dr. Pârcioagă anunţă informaţia furnizată recent de Jurnal bihorean, referitoare la faptul că ec. Dacian Foncea a câştigat procesul intentat Ministerului Sănătăţii. Instanţa de la Curtea de Apel a dat câştig de cauză ex-managerului şi verdictul trebuie aplicat imediat, chiar dacă există posibilitatea de recurs în termen de 5 zile, la Înalta Curte de Casaţie.

Va mai fi vânat

Ec. Foncea a declarat că din mai, de când a fost demis, şi-a consumat legal concediul de odihnă timp de o lună şi jumătate, după care a intrat în concediu medical tot o lună şi jumătate, pentru tratarea unei afecţiuni de ordin cardiologic, veche de trei ani.

Luni dimineaţă, ec. Foncea îşi va relua postul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie, va prelua documentele, va face o inventariere a documentelor şi deciziilor luate în lipsa lui şi va stabiliza financiar spitalul. Foncea spune că e sigur că „va mai fi vânat la fiecare centimetru pătrat” de către diferite persoane implicate politic care nu îl doresc în funcţia de şef la TBC. De asemenea, Foncea susţine că va înştiinţa ministerul că nu va mai aplica nici un ordin ministerial care vizează managementul, „chiar sub ameninţarea procurorilor”. Foncea a explicat că Spitalul TBC, alături de alte trei spitale orădene, au trecut în jurisdicţia Primăriei Oradea în perioada demiterii lui – motiv pentru care el a câştigat procesul iar Ministerul nu mai are nicio autoritate asupra managementului din Spitalul TBC Oradea.

Otilia Sandor8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor