Fondatorul școlii farmaceutice orădene, DHC al UO

De Crina Dobocan
Ceremonia de decernare a titlului a avut loc la FMF
Ceremonia de decernare a titlului a avut loc la FMF - © Foto: UO
Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, a devenit Doctor Honoris Causa (DHC) al Universității Oradea.


La aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea învăţământului academic farmaceutic orădean, un remarcabil farmacist român, un om care a construit neobosit în întreaga sa activitate, a inovat, a dezvoltat și a extins tot ce a ținut de domeniile sale de activitate a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție academică din partea Universității din Oradea.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a Universității din Oradea a avut loc vineri, 12 octombrie, la Facultatea de Medicină și Farmacie. Renumitului farmacist Dumitru Lupuliasa este unul dintre fondatorii școlii farmaceutice orădene.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți de la Universitatea din Oradea și invitați.

Alături de Lupuliasa, din prezidiu au făcut parte: rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, decanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Adrian Maghiar, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, prof.univ.dr. Florian Bodog, președintele Senatului Universității din Oradea, prof.univ.dr. Sorin Curilă, șeful Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prof.univ.dr. Doina Drăgănescu, șeful Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof.univ.dr. Johny Neamțu.

Diploma i-a fost înmânată de către prof.univ.dr. Sorin Curilă. Studenții au oferit roba și florile, iar Laudatio a fost citit de către prodecanul FMF Oradea, prof.univ.dr. Florian Bodog.

Recunoștință

„Prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, Universitatea din Oradea dorește să își exprime recunoștința pentru rolul foarte important pe care renumitul farmacist l-a avut în dezvoltarea specializării «Farmacie» la Oradea. Domnia sa este unul dintre cei mai recunoscuți și respectaţi farmaciști români pe plan național și internațional, personalitate remarcabilă care, prin profesionalism, competenţă ştiinţifică, prestigiu şi credibilitatea de care se bucură, reprezintă un model incontestabil în comunitatea academică, în lumea farmaceutică şi în fața generaţiilor de studenţi”, a arătat Claudia Ignat, purtătorul de cuvânt al Universității Oradea.

După decernarea titlului, profesorul a susținut un curs festiv. În încheiere decanul FMF și directorul Departamentului Farmacie, prof.univ.dr. Laura Vicaș, au ținut să-i mulțumească farmacistului, recunoscându-i meritele pentru înființarea specializării «Farmacie» la Oradea. De altfel, Vicaș a amintit de vremurile când Lupuliasa venea săptămânal la Oradea de la București pentru a susține ore.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !