Fondul de Mediu vine cu lămuriri despre „Casa Verde”

Fondul de Mediu vine cu lămuriri despre „Casa Verde”
Cum unii instalatori încearcă să-și atragă de pe acum clienți în cadrul programului, finanțatorul vine cu o serie de lămuri vizavi de calendarul programului național.

Noul program „Casa Verde” stârnește un viu interes în rândul proprietarilor de case, interesați să-și producă propria energie curată, solară. Și, implicit, să devină prosumatori în relația cu furnizorul de energie electrică.

Sunt companii specializate în montarea acestor sisteme care-și fac deja publicitate, invitând cetățenii să se înscrie pe listele lor. Chit că Administrația Fondului de Mediu nu a desemnat încă instalatorii autorizați să facă parte din acest program!

Mai mult, procedura de autorizare a acestora nici nu este încă finalizată, lista instalatorilor autorizați urmând să fie publicată pe site-ul AFM doar în luna martie. Abia după aceea, beneficiarii interesați își vor putea alege un instalator, în cunoștință de cauză. Pentru 2019, programul Casa Verde beneficiază de o finanțare de 120 de milioane de euro.

Totul, pe afm.ro

Printr-un comunicat transmis redacției, vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu, orădeanul Dorin Corcheș, subliniază o serie de aspecte importante spre a fi reținute de către cetățenii ce vor să intre în acest program: „Având în vedere aspectele semnalate de mai multe persoane fizice cu privire la înscrierea în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, facem precizarea că toate datele, informaţiile, instrucţiunile, comunicatele şi alte documente relevante în legătură cu programul se publică pe site-ul AFM, www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare – Sisteme fotovoltaice.

Dorin Corcheș

În perioada 25 ianuarie – 01 martie 2019 este deschisă sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul acestui program, iar înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va face la unul dintre instalatorii validaţi care au încheiat contract de participare cu AFM, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției, numai în interiorul sesiunii de înscriere organizate pentru persoanele fizice și în limita bugetului aprobat.

Pentru a beneficia de finanțare în cadrul acestui program, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate ale solicitantului, criteriile de eligibilitate ale proiectului și cerințele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice și să prezinte documentele necesare solicitantului pentru înscriere, astfel cum se regăsesc în ghidul de finanțare disponibil pe site-ul AFM, la secțiunea aferentă programului.

Singurele informații pentru care Administrația Fondului pentru Mediu își asumă responsabilitatea sunt ghidul de finanțare aferent programului și datele oficiale prezentate pe site și în mass-media referitoare la program, transmise de către AFM sau Ministerul Mediului”, se arată în documentul trimis de oficialul Fondului de Mediu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor