Fondul de vânătoare, atribuit direct

7Comentarii
Fondul de vânătoare, atribuit direct
Asociaţia Wild Boar a notificat ITRSV Bihor că renunţă la fondul cinegetic.

Ioan Ţiriac a anunţat pentru prima dată că „îşi retrage ambasada” din fondul cinegetic de la Balc pe 13 martie. În condiţiiile în care, pe 15 martie, Asociaţia Wild Boar, patronată de Ion Ţiriac, trebuia să semneze, conform uzanţelor, actul adiţional la contractul încheiat în 2005 pe o perioadă de zece ani. Ţiriac s-a răzgândit după ce modul de calcul al redevenţei s-a modificat. „Până acum calcul se făcea pe suprafaţă. Modalitatea de calcul a fost schimbat prin modificările aduse Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic 407/2006 în 2007 şi în 2008. Astfel s-a ajuns de la cei 89.000 plus TVA, adică aproximativ 20.000 euro, la 309.000 euro. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi vânătoare a dat un anunţ, într-un cotidian local, că încredinţează direct fondul cinegetic de 11.000 ha, aşa cum prevede legea, unor asociaţii de proprietari, licenţiate şi legal constituite, asociaţii din care fac parte preoprietarii de terenuri din fondul cinegetic. Condiţia este ca asociaţia să deţină minim 50% din fondul cinegetic. Asociaţiiile au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi exprima opţiunea. Aceasta începând din 21 mai, data publicării anunţului. Dacă nu se prezintă nimeni, Ministerul Agriculturii va organiza o licitaţie”, susţin surse din catrul ITRSV Bihor.

AJVPS Bihor, neinteresată

Fondul cinegetic de la Balc i-a fost atribuit tot prin încredinţare directă lui Ion Ţiriac în 2001. După vânătoarea la care au fost masacraţi 185 de mistreţi a izbucnit un scandal în jurul fondului, al modului în care acesta i-a fost atribuit fostului tenisman. Atunci s-a constatat că încredinţarea directă a fost ilegală şi s-a organizat licitaţie. La care a participat alături de Wild Boar şi Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Bihor. „Am licitat atunci de la 12 milioane până la 895 milioane. Acum nu mai suntem interesaţi să participăm la licitaţie. Avem un fond de vânătoare de peste 370.000 ha şi 1.800 de vânători”, spune Ioan Silaghi, directorul AJVPS Bihor.

Veronica Bursasiu

Incognito sau fără valuri la Balc?7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor