Fondul pentru medicamente se epuizează

Fondul pentru medicamente se epuizează
BUCUREŞTI – Colegiul farmaciştilor a ameninţat miercuri cu proteste dacă modul de distribuire a fondurilor pentru medicamente nu se modifică, deoarece consideră că fondul de rezervă pe care îl reţine Casa Naţională este mai mare ca în anii precedenţi.

Farmaciştii se plâng că şi că fondurile de rezervă, care reprezintă 13% din fondurile farmaciilor, pe lângă faptul că diminuează bugetul pentru medicamentele compensate, ar putea fi folosit de către directorii caselor de asigurări de sănătate după bunul plac, deoarece nu sunt criterii clare de redistribuire a banilor în cazul în care se termină plafoanele la farmacii.

Farmaciştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că lipsa fondurilor îi împiedică să asigure servicii de calitate. Ei suţin că am propus CNAS ca împărţirea fondurilor să se facă în funcţie de adresabilitatea reală către farmacii, dar discuţiile nu au avut, în opinia farmaciştilor, rezultatele aşteptate.

Colegiul Framaciştilor a atras atenţia asupra faptului că fondul de rezervă este sub responsabiliatea directorilor-preşedinţi de case şi repartizarea se face prin acte adiţionale diferenţiate, iar acest fapt este în opinia farmaciştilor, lipsit de transparenţă deoarece un procent important este gestionat de o singură persoană.

Potrivit farmaciştilor, având în vedere situaţia creată, plafonul medicamentelor se va epuiza în 15 zile, iar după aceea, până la sfârşitul lunii, serviciile către populaţie nu vor mai putea fi asigurate. Ei ameninţă cu proteste şi chiar cu grevă japoneză în cazul în care modul de repartizare a fondurilor nu va fi schimbat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !