Fonduri de 250.000 de lei pentru activităţi extracurriculare

De Crina Dobocan
1Comentariu
Fonduri de 250.000 de lei pentru activităţi extracurriculare
Aproape 30 de activităţi extracurriculare – ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale – vor fi organizate, în acest an, la Universitatea din Oradea.

Ca urmare a demersurilor făcute de rectorul UO, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, şi de prorectorul Ligia Olivia Burtă, care coordonează aceste activităţi, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii din Oradea fonduri în sumă totală de 250.000 de lei în vederea organizării activităților extracurriculare.

Evenimentele organizate de către Universitatea din Oradea vor aborda tematici diverse constând în seminarii, conferinţe, concursuri, sesiuni, vizite de lucru, activităţi de cercetare etc.

„Scopul acestor activităţi este dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea studenţilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale, facilitarea integrării în mediul universitar, oferirea de suport pentru reuşită în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale”, a arătat Claudia Teodora Ignat, purtătorul de cuvânt al Universităţii Oradea.

Participarea la activităţi extracurriculare este privită ca fiind benefică în vederea educării tinerilor în spiritul societăţii actuale.

„Dezvoltarea personalităţii studenţilor este preocuparea primordială a cadrelor didactice de la Universitatea din Oradea, în scopul modelării conduitei acestora conform cerinţelor societăţii în care trăiesc. Aceste activităţi urmăresc pregătirea studenţilor pentru viaţa de după absolvire şi este important de menţionat faptul că studenţii sunt tot mai interesaţi să se implice în acest gen de manifestări”, a mai punctat Ignat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor