Fonduri epuizate într-o zi la „Rabla” electrocasnice

De Simona Drimbău
Fonduri epuizate într-o zi la „Rabla” electrocasnice
Banii alocaţi pentru cea de a doua sesiune a Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 s-au epuizat rapid.

O sumă mare de bani a fost oferită sub formă de vouchere celor care vor să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, care consumă mai puțin și care sunt mai puțin dăunătoare mediului înconjurător prin Programul „Rabla” pentru electrocasnice.
După ce fondurile alocate în prima etapă, la sfârşitul lunii mai 2019, s-au epuizat în 12 ore şi în cea de-a doua etapă a programului, care a început marţi – 18 iunie, la ora 10:00, fondurile au fost epuizate rapid.

Noutăţi

Cea de-a II-a ediţie a Programului „Rabla” pentru electrocasnice a adus o serie de noutăţi. Astfel, prin program au putut fi achiziţionate şi televizoare şi maşini de spălat vase, care se adaugă frigiderelor, maşinilor de spălat rufe şi aparatelor de aer condiţionat.

Un alt element de noutate al Programul din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informațiilor introduse eronat (cu excepția CNP), prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanțare.

Altă noutate pentru această sesiune este posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament. Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează: a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); f) 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++. h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+; i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !