Fonduri nerambursabile pentru irigaţii

De Simona Albinaru
Fonduri nerambursabile pentru irigaţii
Fermierii pot accesa fonduri europene nerambursabile până la 1,5 milioane de euro pentru investiţii în modernizarea sistemelor de irigaţii prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

AFIR a publicat pe pagina oficială de internet versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta pentru infrastructura de irigaţii, finanţată prin PNDR 2020. Ghidul solicitantului se aplică atât pentru întreg teritoriul, cât şi pentru zona ITI – Delta Dunării. Astfel, sprijinul public pentru investiţiile finanţate prin această submăsură este 100% nerambursabil şi nu va depăşi 1.000.000 euro/proiect pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune sau 1.500.000 euro/proiect pentru amenajarea sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de pompare şi repompare.

„Am ţinut să publicăm din timp Ghidul final, rezultat în urma unor consultări ample, pentru ca solicitanţii de finanţare nerambursabilă să fie pregătiţi pentru a depune cât mai repede proiectul, ținând cont că uneori obţinerea avizelor necesare sau a unor documentaţii pot fi consumatoare de timp”, spun reprezentanţii AFIR.

De la momentul publicării versiunii finale a Ghidului solicitantului, respectiv 29 mai 2017, şi până la deschiderea sesiunii de primire a proiectelor, este prevăzut un interval de minimum 7 zile, conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie şi a procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării pentru infrastructura de irigaţii, solicitanţii au la dispoziţie versiunea finală a Ghidului solicitantului şi anexele aferente acestuia, care pot fi consultate gratuit pe site-ul Agenţiei, la secţiunea Investiții PNDR.

Finanţările se acordă prin intermediul Submăsurii 4.1a – Investiţii în exploataţii pomicole, din cadrul PNDR 2020. Scopul investiţiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este creşterea competitivităţii exploataţiilor pomicole prin dotarea cu utilaje şi echipamente, înfiinţarea, modernizarea ...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !