Fonduri pentru firmele care fac concedieri colective

1Comentariu
Fonduri pentru firmele care fac concedieri colective
În Bihor sunt anunţate a avea loc în perioada următoare mai maulte concedieri colective.

Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) are rolul de a oferi sprijin nerambursabil companiilor aflate în dificultate.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost desemnată ca autoritate pentru gestionarea asistenţei nerambursabile acordate României prin FEAG şi solicitant pentru asistenţa financiară nerambursabilă acordată Romaniei prin FEAG.

„În calitate de solicitant pentru FEAG, noi trebuie să identificăm, sectoarele de activitate şi unităţile administrativ teritoriale afectate de disponibilizări colective care corespund criteriilor de intervenţie precum şi persoanele concediate eligibile pentru a beneficia de servicii din FEAG”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.

Banii pot fi însă folosiţi doar pentru măsuri active de ocupare. Suma maximă pe care FEAG o are la dispoziţie pentru finanţarea unor astfel de intervenţii este de 500 de milioane de euro pe an. Astfel, o contribuţie financiară din partea FEAG poate fi acordată unui stat membru al Uniunii Europene în cazul în care peste 500 de angajaţi îşi pierd locul de muncă într-o perioadă de 4-9 luni, ori dispinibilizările de personal au un impact semnificativ asupra ocupării şi a economiei.

Concedieri colective

„Până în prezent nu au fost cazuri care să se încadreze în aceste cerinţe de aceea nu a fost aceesate fonduri”, a punctat Dorel Drăghici. Sunt în vizor câtea firme, una din judeşul Timiş una din Ilfov dar şi compania Bechtel cu sediul în Cluj.

Conform notifăcărilor afectuate către AJOFM Bihor în urma concedierilor colective 94 de bihoreni ar urma să vie puşi pe liber de la Bechtel.

Notificări privind concedierile colective au fost făcute şi de CFR Marfă sucursala Transilvania care urmează să disponibilizeze 115 persoane începând cu 8 iulie. SNCFR Călători cu 17 persoane din 21 iulie, SC CFR IRLU Oradea cu 10 persoane din 27 iulie şi New Confort Voivozi cu 37 de persoane, sunt alte notificări de concedieri colective din judeţ.

La nivel naţional SC Petron SA a anunţat concedierea a 214 persoane după 29 august şi SC Petron Rafinărie şi Marketing cu 192 de concedieri după 1 octombrie.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor