Fonduri pentru profitul reinvestit

Fonduri pentru profitul reinvestit
ORADEA – IMM-urile pot beneficia de Programul pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit, cu buget în valoare de 9.600.000 RON.

„Programul urmăreşte creşterea competitivităţii şi capitalizarea IMM-urilor, realizându-se astfel o mai bună consolidare a capitalului autohton şi a competiţiei la care acest segment de activitate va trebui să facă faţă pe piaţa unică, o dată cu intrarea României în UE”, ne-a declarat Isabella Butnaru, manager de proiecte Fonduri Structurale.

Beneficiari eligibili

De aceste fonduri pot beneficia IMM-urile cu capital integral privat, persoane juridice române, cu cel puţin un an de la înfiinţare, care nu sunt în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii.

Totodată, IMM-urile trebuie să demonstreze că şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor către bugetul general consolidat şi/sau către bugetele locale. Bilanţul pe anul 2005 trebuie să fie pozitiv şi profitul reinvestit, tot sau în parte, fără să se aplice amortizarea accelerată pentru activele pentru care solicită fonduri.

Sumele cheltuite în anul 2006, din profit, trebuie să fie folosite pentru investiţii în active corporale, adică echipamente tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru); computere şi echipamentele periferice ale acestora sau active necorporale, adică brevete, drepturi de autor, licenţe, mărci de comerţ sau de fabrică şi alte valori similare, precum şi achiziţionarea ori producerea programelor informatice. „Prin Program se alocă 16% din sumele cheltuite în anul 2006 din profit, dar nu mai mult de 100 mii lei, pentru achiziţionarea de active corporale şi necorporale, facturate, achitate integral şi puse în funcţiune în perioada 1.01- 31.12.2006”, a subliniat Isabella Butnaru.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase