Fonduri pentru promovarea meşteşugurilor

De Dan Birta
Artizanii şi meşteşugarii vor primi bani pentru a participa la târguri
Artizanii şi meşteşugarii vor primi bani pentru a participa la târguri
Artizanii şi meşteşugarii pot primi finanţare nerambursabilă pentru participarea la târgurile regionale.


Începând cu data de 12 octombrie 2015, pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe este activă aplicaţia de înscriere în cadrul „Programului pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului 2015”. „Programul urmăreşte, prin organizarea a opt Târguri Regionale pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone”, ne-a informat Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMMC Cluj.

În cadrul târgurilor regionale, participanţii vor putea prezenta produsele proprii şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legislaţiei în vigoare. De asemenea, vor putea organiza la standul propriu pentru vizitatorii interesaţi, sesiuni de ateliere de lucru în care vor explica şi demonstra practic cum se pregătesc şi se obţin produsele lor.

Beneficiari

Pot beneficia de alocaţie financiară nerambursabilă (AFN) în cadrul Programului: societăţile comerciale, societăţile cooperative, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale (II), întreprinderile familiale (IF) care desfăşoară activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale şi în domeniul artei populare şi artizanatului, precum şi asociaţiile profesionale sau fundaţiile care au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi artizanatului.

„Prin Program, se asigură participarea gratuită la târg pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii în program”, a precizat Cristian Raţiu.
Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru cazare nu va depăşi 1.000 de lei pe perioada târgului. Se acordă finanţare pentru transportul produselor, în cazul în care acestea necesită un transport separat şi nu pot fi transportate în acelaşi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depăşi 1.000 de lei pentru târg.

Înscriere

Înscrierea în program se face on-line pe site-ul: www.aippimm.ro. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să completeze şi să transmită on-line formularul de preselecţie, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere (luni, 12 octombrie 2015), până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere (luni, 26 octombrie 2015), cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea locurilor aferente fiecărui Oficiu. Ultima zi de înscriere poate fi diferită pentru fiecare Oficiu, în funcţie de data organizării evenimentului.

„Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 1.700.000 de lei, repartizat în mod egal fiecărui OTIMMC. Pentru anul 2015, prin organizarea Târgurilor Regionale, se estimează participarea a minimum 200 operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meşteşugurilor şi artizanatului”, informează reprezentantul Oficiului Cluj Napoca.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !