Fonduri publice mai mici

Finanţările în domeniul forestier reduse de la 50 la 40%
Finanţările în domeniul forestier reduse de la 50 la 40%
În 2010 an se va lansa o nouă măsură de finanţare în domeniul infrastructurii forestiere.

Începutul acestui an aduce scăderea procentului de finanţare publică pentru două măsuri de finanţare. Acest lucru se datorează noilor reglementări europene precum şi lansării unei noi măsuri de finanţare pentru infrastructura forestieră.

„Astfel, proiectele care vor fi depuse începând cu luna ianuarie pentru Măsurile 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole şi Măsura 123 -  Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere vor primi fonduri publice în proporţie de 40% din cheltuielile eligibile ale proiectelor, faţă de 50%, cât prevedea regula generală până în prezent”, a precizat directorul coordonator adjunct al OJPDRP, Florian Vesa.

Reprezentanţii ministerului vor discuta zilele acestea ce se va întâmpla cu proiectele depuse pe Masura 121 care sunt eligibile, dar care nu au mai prins fonduri în cadrul cererii de proiecte de luna trecută, adică dacă vor fi incluse pe bugetul din 2009, cu regula de finanţare de 50%, sau vor fi redepuse în 2010, respectând noua regulă de finanţare de 40% fonduri publice.

Peste 9.000 de proiecte de dezvoltare rurală au fost contractate pentru finanţare europeană nerambursabilă, până în decembrie 2009, în valoare de circa 1,7 miliarde de euro.

Măsuri

„Până în prezent, pentru măsurile lansate, au fost depuse în total  21.531 solicitări de fonduri nerambursabile în valoare publică de 10,37 miliarde euro. Până în data de 24 decembrie 2009, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a efectuat plăţi, pentru măsurile de investiţii, în valoare de 182 milioane euro, iar pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă aproximativ 543 milioane euro”, a transmis APDRP.
În ianuarie 2010 va fi lansată o noua componentă de finanţare şi anume Masura 125, care se referă la infrastructura forestieră.

Simona Albinaru

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !