Fonduri structurale via Spania

BEIUS – Primăriile din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ţara Beiuşului” vor încerca să acceseze fonduri structurale cu sprijin spaniol. Din cadrul Asociaţiei „Ţara Beiuşului” fac parte 19 primării comunale plus Primăria Beiuş.

Întâlnirea cu consortiul spaniol a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Beius. „Din cadrul acestui consorţiu fac parte 20 de firme de execuţie, inginerie şi proiectare, consorţiul are o experienţă de 25 de ani şi ne vor sprijini accesul la fondurile structurale. Marele avantaj al acordului de principiu pe care spaniolii l-au primit din partea primarilor este că nu va trebui să plătim nici pentru consultanţă, nici pentru studiul de fezabilitate, nici proiectul tehnic. Rolul consorţiului este acela de a ne găsi bani pentru proiecte”, spune primarul de Beius, Adrian Domocoş.

Turism la Roşia

Unul dintre primarii care a venit cu o propunere concretă de accesare a fondurilor structurale a fost şeful Primăriei Roşia, Florin Bonca. Acesta a susţinut un proiect pe turism.„Avem o zonă cu un potenţial turistic neexploatat, nevalorificat. Eu am consultat nişte şpecialişti şi am ajuns la concluzia că, în câţiva ani, 80% din populaţia noastră ar putea fi ocupată în domeniul turismului şi agroturismului, prin construcţia de pensiuni”, spune primarul Bonca.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !