Fonduri transfrontaliere pentru CT Vadu Crişului

8Comentarii
Fonduri transfrontaliere pentru CT Vadu Crişului
Colegiul Tehnic din Vadu Crişului accesează fonduri transfrontaliere pentru a îmbunătăţi condiţiile de studiu.

După proiectele transfrontaliere depuse şi câştigate de Primăria Vadu Crişului, şcoala şi ONG-rile din localitate s-au înscris în luptă pentru banii europeni.
 
„Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 continuă programele de cooperare transfrontalieră implementate în trecut în regiune (Interreg IIIA în Ungaria şi Phare CBC în România) fiind implementat în cadrul unei structuri instituţionale comune, prin utilizarea de fonduri comune, totodată extinzând şi dezvoltând rezultatele şi experienţele acumulate anterior. Drumul spre întărirea coeziunii sociale şi economice în zona de frontieră româno-maghiară a fost deschis la data de 21 Decembrie 2007 odată cu aprobarea oficială a programului de către Comisia Europeană. 248 de milioane de Euro sunt disponibili pentru stimularea cooperării transfrontaliere în perioada 2007-2013, sumă care se compune din contribuţia UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi contribuţia celor două state membre”, spune Ioan Haşaş, primarul de Vadu Crişului.

Oportunităţi

Programul oferă potenţialilor beneficiari o gamă variată de oportuntăţi prin intermediul celor două priorităţi : Îmbunătăţirea condiţiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă, comună a zonei de cooperare, Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă. „În urma semnalalor pozitive primite din partea Primariei Vadu Crişului la proiectele transfrontaliere şi având în vedere faptul că la Colegiul Tehnic din comuna in anul 2008 a  demarat o lucrare privind modernizarea şi extinderea clădirii A dar la care anul trecut nu s-au alocat fonduri de la Ministerul Învăţământului pentru continuare, ne-am gândit cu dl. prof. Malai Florian ca ar fi benefică depunerea unui proiect transfrontalier, alegând ca şi axă de proritate «Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă»” ne-a declarat Ioan Haşas, viceprimarul comunei.

Obiectivul general al acestei axei prioritare este de a intensifica competitivitatea economică a regiunii prin dezvoltarea mediului de afaceri şi îmbunătaţirea calităţii resurselor umane. Valoarea proiectului depus de Colegiului Tehnic este de 96.664 de Euro.

Veronica Bursasiu8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor