Formare profesională în domeniul SSM

Formare profesională în domeniul SSM
ORADEA – Formarea profesională a adulţilor se poate realiza de către persoane juridice de drept public sau privat, denumite furnizori de formare profesională, în condiţiile reglementate de O.G.nr. 129/2000 republicată, ne-a informat Simona Vesa, director executiv la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor.

Autorizarea furnizorilor de formare profesională se realizează, începând cu data de 1 ianuarie 2004 de către o comisie constituită la nivelul DMPS Bihor. Comisia de autorizare este constituită dintr-un preşedinte (directorul executiv al DMPS Bihor), şi patru membrii: un reprezentant al AJOFM Bihor, al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bihor, al organizaţiilor sindicale şi un reprezentant al patronatului.

Autorizări

„Pentru a organiza programe de formare profesională în conformitate cu H.G. nr. 1425/2006 şi Legea nr. 319 / 2006, furnizorii de formare profesională trebuie să se autorizeze pentru următoarele ocupaţii: inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) – COR 315219 pentru studii medii şi specialist în domeniul; specialist în domeniul SSM – COR 241220 pentru studii superioare”, ne-a precizat Simona Vesa.

În vederea autorizării ca furnizor de formare profesională pentru cele două ocupaţii, solicitanţii trebuie să supună suportul de curs destinat pregătirii profesionale în domeniul SSM spre avizare, Comisiei de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul SSM. Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul SSM care funcţionează în cadrul Direcţiilor de Muncă şi Protecţie Socială în baza Ordinului nr. 754/2006.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !