Forţează comasarea colegiilor tehnice

22Comentarii
Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” Oradea
Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” Oradea
Primarul Bolojan ar uni „Traian Vuia” şi „Andrei Şaguna” într-un colegiu tehnic profesional. Inspectoratul Şcolar se opune.

„Fuziunea prin absorţie a două dintre unităţile şcolare cu profil tehnologic: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea şi Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” Oradea, este cererea adresată de primăria liberală Inspectoratului Şcolar condus de pesedistul Alin Florin Iuhas. Un proiect de hotărâre cu această temă s-ar putea afla, azi, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului local, dacă trimişii primarului ar reuşi să-i înduplece pe cei din Inspectorat. „Ne dorim o şcoală de meserii care să ofere forţă de muncă calificată pentru toate companiile din Oradea. Aceste unităţi de învăţământ sunt gard în gard pe Brâncoveanu, e o locaţie comună, au o bază care ar putea fi folosită în comun. În plus, ambele au o situaţie proastă legată de rezultatele la BAC. Decât să păclim copiii din Oradea să meargă la un liceu unde nu îşi iau BACul în masă, mai bine le oferim o alternativă corectă şi cinstită, de a învăţa o meserie”, e justificarea oferită de edilul şef.

Cele două colegii au împreună vreo 2000 de elevi, un sert la zi şi restul la seral sau postliceal. „Sunt forme de învăţământ care consumă resurse importante din bugetul educaţiei pentru a satisface orgoliul de-a face 12 clase”, zice Bolojan, admiţând că pe comasare nu are binecuvântarea Inspectoratului Şcolar. Azi de dimineaţă problema se va pune, din nou, în discuţie.

În absenţa acordului Inspectoratului, de ce nu purcede Primăria cu planul de-a lega aceste unităţi cu Parcurile Industriale în forma actuală? „Sunt doi directori cu filosofii diferite, nu putem aşa. Trebuie acelaşi administrator. Trebuie o comandă a şcolii care să creadă în acest proiect”, insistă Bolojan.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor