Forum turistic transfrontalier

Forum turistic transfrontalier
ORADEA - Federaţia Patronilor Bihor (FPB) a organizat, joi – 21 mai, la Hotel Maxim din Oradea, un Forum de cooperare economică româno-maghiar în domeniul turismului. Video 

Manifestarea este considerată una dintre etapele proiectului „Cooperare transfrontalieră româno-maghiară pentru afaceri”. Proiectul, în valoare de 128.000 de euro, cu derulare în perioada 19.08.2008 – 19.08.2009, aparţine FPB, în calitate de beneficiar, având ca partener Camera de Comertşi Industrie Hajdú-Bihar. Tema forumului de joi a fost: „Colaborarea transfrontalieră pentru un turism performant”. La manifestare au fost invitati reprezentanţii partenerului de proiect, organizaţii, asociaţii şi instituţii implicate în sprijinirea şi promovarea IMM-urilor din judetul Bihor şi judeţul Hajdu Bihar, administraţia publică, reprezentanţi ai ministerelor de resort din România şi Ungaria, oameni de afaceri din România şi Ungaria. Din partea Camerei de Comerţ şi Industrie din Debreţin a fost prezent Kiss Andras, responsabilul Departamentului de turism.

Colaborare

Forumul a reunit oameni de afaceri din judetul Bihor şi Hajdú-Bihar. „Cele doua judeţe situate de o parte şi de alta a frontierei româno – maghiare, au un potenţial turistic deosebit.”, a subliniat Ioan Lucian, preşedintele FPB şi managerul de proiect.

„Anul acesta prin proiectul pe care îl avem în desfaşurare dorim să aducem îmbunătăţiri vizibile în domeniul turismului”, a declarat Ioan Lucian. Acesta a adăugat că ar fi foarte interesant crearea de programe turistice comune. „Turistul care vine la Baile Felix, să poată, în aceeaşi bani, să stea una sau două zile şi în partea maghiară. Nu putem vorbi despre concurenţă, ci mai degrabă de colaborare. Trebuie să promovăm turismul din zona de frontieră Bihor – Hajdu Bihar”, este de părere preşedintele FPB.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !