Fost ofiţer SRI, jefuit

Fost ofiţer SRI, jefuit
Deva – Un bărbat de 78 de ani, din Deva, fost ofiţer al SRI, a fost fraierit de doi tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, pe care i-a dus în casă, de unde i-au furat 300 de dolari şi 24 de milioane.

Vasile B. a plecat să plătească factura de energie electrică. Odată ajuns a constatat că are nevoie de codul numeric persoanal, iar buletinul era acasă. S-a întors, a luat buletinul, însă înainte să ajungă la sediul Electrica, este oprit de doi tineri, care păreau a fi soţ şi soţie.

Cei doi îl întreabă pe bărbat dacă are cumva vreo cunoştinţă în străinătate. Cum fiul său este plecat în Canada de câţiva ani şi cu gândul că i s-a întâmplat ceva rău, a spus că într-adevăr, copilul este plecat în străinătate.

Cei doi i-au spus atunci că sunt prieteni cu fiul său şi au un cadou din parta lui, pe care trebuie să-l dea soţiei sale. Au urcat în maşină şi s-au îndreptat spre domiciliul bărbatului.

Odată ajunşi i-au spus femeii că trebuie să-i dea din partea fiului său 50 de euro, însă nu au decât o hârtie de o sută.După ce scoate din portofel cei o sută de euro, bătrâna îi spune că nu are să-i schimbe euro, doar dolari.

Pentru a vedea unde sunt puşi banii femeia acceptă să-i dea o sută de dolari pentru restul de 50 de euro. Cât timp discută, bătrâna se oferă să-i servească cu o cafea şi pleacă în bucătărie.

Sub pretextul că vor mai mult zahăr la cafea, îl trimit şi pe bătrân din cameră, moment în care „operează”. Dintr-o cutie, din care bătrâna a scos, înainte ca cei doi să intre în casă, câteva sute de mii pentru a împrumuta o vecină, au furat 24 de milioane de lei vechi, iar din poşetă 300 sute de dolari.

„Mergem să luăm un suc!”
Fără să mai bea cafea, cei doi le spun bătrânilor că pleacă să cumpere un suc şi se întorc repede. Surprinsă de faptul că cei doi au plecat mare în grabă, femeia a verificat dacă mai sunt banii. Nu a mai găsit nici un ban. A anunţat poliţiştii care îi caută pe cei doi.

„În majoritatea evenimentelor de acest gen, făptuitorii îşi aleg victimele din alte judeţe decât cele de domiciliu, iar acestea fac parte din rândul vârsnicilor. Este posibil ca şi de această dată, cei doi să nu locuiască în judeţul Hunedoara. Dacă mai există astfel de persoane care au fost jefuite în acest mod sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie”, declară adjunctul inspectorului şef al Poliţiei Municipiului Deva, comisar Marilena Butnaru.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase