Foştii copii de la orfelinate care cer bani oamenilor în numele unor bolnavi sunt ameninţaţi de şefii lor

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Au copiat o poză şi au amăgit o familie
Au copiat o poză şi au amăgit o familie
Reţeaua care înşeală oamenii manipulând tineri de la orfelinate lucrează în mai multe judeţe.

Afectaţi emoţional şi sătui să mai fie manipulaţi, Carol şi Andrei ne-au contactat ieri la redacţie pentru a ne informa că ei nu mai doresc să mai aibă de-a face cu Asociaţia „Life for Future”, fiindcă şefii acestei asociaţii îi fură, îi exploatează şi acum îi ameninţă pentru că „au vorbit în plus cu presa”.

Direct în cont

JB&BIHON au depistat că tinerii sunt puşi să ceară bani de la oameni după ce racolează „cazuri medicale” reale de pe internet. Le cer pacienţilor sau aparţinătorilor (dacă pacienţii sunt minori) date personale şi medicale şi contul bancar. Apoi le promit că Asociaţia îi va ajuta.

Zilnic, „voluntarii” Asociaţiei – toţi crescuţi prin orfelinate sau cu probleme sociale – sunt trimişi „pe teren” la adunat de bani pentru şefi. Au două căi de abordare: ori le cer oamenilor bani cash, ori le povestesc de cont. Dacă oamenii le dau cash, tinerii dau chitanţă – dacă sunt strânşi cu uşa doar – fără datele asociaţiei.

Tinerii spun că şefii lor îi terorizează ca să-i determine pe cei acostaţi, și care vor să doneze bani, să îi vireze în contul asociaţiei, şi nu al persoanelor bolnave, pentru care, chipurile, cer bani.

Se pare că Asociaţia are foarte mulţi „voluntari”, dar cei doi tineri spun că nu îi cunosc pe toţi: „Noi, care ne ştim, suntem patru: eu şi Carol pe Oradea, dar eu nu mai merg pe teren, şi alţi doi pe judeţ sau pe alte judeţe, inclusiv în Arad. Dar asociaţia are mulţi voluntari şi noi nu îi ştim”, spune Andrei Hamza.

Cine e în vârful piramidei?

Amintim că am fost contactaţi la redacţie de cei doi tineri, pe rând, cerându-ni-se să publicăm „un anunţ” caritabil. Intrând pe fir, am aflat că unei femei cu o fată bolnavă (retard psihic), din Buziaş (județul Timiş), i s-a promis un colet. Pe pagina de facebook a asociaţiei a fost publicată o poză în care apăreau o cutie şi un mesaj potrivit căruia coletul ar fi plecat spre pacienta din Buziaş. Doar că poza a fost copiată de pe Click.net.

Andrei Hamza ne-a informat că un voluntar adună între 100 – 200 de lei, poate şi mai mult, dar indiferent cât ar încasa, primeşte 30 de lei, restul banilor negri intrând în buzunarele şefilor de la Salonta. Andrei spune că nu are habar cu câţi bani se pricopsesc şefii lui lunar, dar bănuieşte că se aleg cu peste 10.000 de lei, fiindcă „au oameni mulţi” care lucrează pentru ei.

Potrivit celor doi, şefii lor care îi manipulează şi terorizează cel mai mult ar fi Banciu David Cristian şi Gabriela Jurcaş, dar şi Marius Svente şi Kopar Ştefan.

Nu se ştie însă dacă aceşti şefi nu ar avea un coordonator care să le recruteze şi direcţioneze copii de la orfelinate – aceia care împlinesc vârsta de 18 ani şi trebuie, astfel, să plece din casele de copii.

Cert e că joi, înainte să lase garda jos şi să ne facă aceste mărturisiri, Carol a ameninţat JB&BIHON că „vor păţi ceva”. Tot înainte să ne contacteze joi, Carol a mai abordat şi alţi oameni, cerându-le bani, chiar în faţa Poliţiei, din Parcul Traian. A acostat doi tineri studenţi cărora le-a cerut bani şi, pentru că nu i-au dat, s-a apucat să îi înjure, probabil ştiind că şefii lui de la Salonta se vor înfuria dacă le va pica afacerea, o dată cu demascarea înșelăciunii.

JB&BIHON au contactat Primăria Salonta, care şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta la stoparea acestui fenomen, iar poliţiştii probabil se vor autosesiza, fiind vorba de o mulţime de oameni înşelaţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !