Fostul ministrul Dăianu, conferință la Partium

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Daniel Dăianau
Daniel Dăianau
„Aderarea la zona euro: Recunoașterea fiscală nu este suficientă”. – este tema pe care va conferenția pe 2 mai fostul ministru al Finanțelor Daniel Dăianu, membru al Academiei Române, profesor universitar la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative, membru al consiliului de administrație al Bancii Naționale a României.

Conferință Financiară Internațională organizată în perioada 2-3 mai la Universitatea Creștină Partium din Oradea, cu tema „Convergență Macroeconomică și performanță corporativă” are invitați de marcă din mediul academic din România și Ungaria.

„Experiențele și provocările integrării românești în evidența convergenței UE” este tema aleasă de Attila György, membru al Academiei Maghiare, Universitatea din Pécs.

„Dezbaterile asupra stabilității economice a Uniunii Europene au adus din nou în prim-plan importanța convergenței macroeconomice între țările membre. Problematica convergenței a devenit un element crucial al negocierii pentru toate țările UE care intenționează să-și înlocuiască monedele proprii cu moneda unică europeană.

Dezbaterea dintre economiștii keynesieni, care consideră introducerea unei monede unice necesită o convergență completă ex-ante a condițiilor economice și economiștii monetariști care susțin că introducerea unei monede unice ar constrânge în sine economiile statelor membre să converg, a persistat în diferite forme.

Cu toate ca criteriile de convergență stabilite în tratatul de la Maastricht s-au axat pe câțiva indicatori, cum ar fi inflația, deficitul bugetar guvernamental sau ratele dobânzilor pe termen lung, este necesar să se studieze și convergența reală a indicatorilor agregați ale economii, inclusiv cele a sistemelor financiare, precum și a datoriei publice, a pieței forței de muncă și a modelelor de afaceri. Prin urmare, este foarte important să avem o imagine completă a pregătirii sectorului corporativ pentru trecerea la moneda unică în țările din afara zonei euro”, explică Eniko Nyiri, referent PR la Universitatea Partium.

„Strategia corporativă și competitivitatea într-o economie bazată pe cunoaștere” e dezbaterea-vedetă a zilei de 3 mai propusă de Iván Belyácz, membru al Academiei Maghiare, Universitatea din Pécs.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor