Fostul sef IPJ Bihor, Liviu Popa este seful IGPR

26Comentarii
Fostul sef IPJ Bihor, Liviu Popa este seful IGPR
Fostul sef IPJ Bihor, Liviu Popa va fi numit marti in functia de Şef al Poliţiei Române in locul lui Petre Tobă.

Fostul şef Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor (IPJ Bihor), chestorul Liviu Popa (din Bunteşti, Bihor) a fost numit marţi în funcţia de şef al Poliţiei Române, în locul lui Petre Tobă. Într-un interviu amplu acordat în martie 2010 pentru Bihor Online, Popa declara că nu vizează o funcţie mai mare decât cea de şef al DGA: „Bihon: Vizaţi o funcţie mai mare?/ Popa: – Nu. Sunt int-o etapă de reconstrucţie a DGA şi am făcut o promisune cu mine în primul rând că dacă nu eficientizez activitatea DGA până la sfârşitul acestui an plec şi sigur voi pleca pe o funcţie mai mică”. Vezi interviul cu Liviu Popa aici.

De bine

De numele chestorului Liviu Popa se leagă mai multe măsuri de reformare a Poliţiei Bihor, ca formă şi fond.
Pe timpul mandatului său de inspector şef la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor s-a refăcut sediul Poliţiei Bihor, din Parcul Traian, care, potrivit spuselor lui, e cel mai modern sediu de poliţie din ţară.

Cât timp a condus Poliţia Bihor, în funcţii cheie din inspectoratul judeţean au fost numiţi oameni tineri, care au dovedit că sunt capabili măcar să ţină sub control infracţionalitatea. Tot în timpul mandatului chestorului Popa au fost prinşi în flagrant doi poliţişti luând mită, alţii au fost sancţionaţi ori avertizaţi şi doi orădeni au fost premiaţi de Poliţia Bihor pentru curajul de a interveni şi ajuta la prinderea unor infractori din Bihor. Popa a ţinut mereu să sublinieze că nu va ţine sub preş cazurile de poliţişti ce nu fac cinste inspectoratului. Însă acelaşi Popa a pedalat mereu pe factorul uman şi a ţinut tot timpul să reliefeze sacrificiile vieţii de poliţist, elogiind familiile poliţiştilor din inspectorat. Dovadă e şi faptul că în timpul mandatului lui Popa mai mulţi poliţişti au primit locuinţe într-un bloc din cartierul Dragoş Vodă. La inaugurarea blocului de poliţişti a fost prezent si ex-ministrul de Interne Vasile Blaga, care a susţinut de altfel toate proiectele lui Liviu Popa. Referitor la clanurile de interlopi, chestorul Popa a reuşit să ţină sub control lumea interlopă din Bihor, intervenind în forţă de câteva ori la “întâlnirile” interlopilor bihoreni din Oradea, judeţ sau la periferia judeţului Bihor, spre Arad.

Chestorul Popa are şi meritul de a lua un sert amplu de măsuri pentru pregătirea României de intrare în spaţiul Schengen, iar după numirea lui la conducerea DGA, în decembrie 2009, proiectele lui au fost continuate de actualul şef, comisarul Adrian Bucur.

Mai puţin bine…

Tot de numele său se leagă însă şi prinderea unui om suspect de uciderea şi abandonarea taximetristului sub podul de la Sântandrei. Omul prins de poliţişti a fost încarcerat şi judecat, dar la final a fost eliberat fiindcă s-a dovedit că nu el era autorul crimei. 

O.S.

Ioan Dascălu, secretar <br>de stat în cadrul MAI, <br>în locul lui Fătuloiu

Ioan Dascălu, secretar de stat în cadrul MAI, în locul lui Fătuloiu

Taguri: , ,


26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor